Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Ausztria aggódik a vérfertőzési botrány miatt

Közleményben fejezte ki aggodalmát szerdán az osztrák kancellár, aki szerint a vérfertőzési bűnügy súlyos károkat okozhat Ausztriának. Alfred Gusenbauer a kormányülés után kiadott nyilatkozatában azt írja, hogy az országról kialakult nemzetközi képet is károsították az Alsó-Ausztriában történt "szörnyűséges események".
"Nem fogadhatjuk el ezt, mert nincs Amstetten-ügy, ahogy nincs Ausztria-ügy sem, csak egyedi eset van"-írja a szociáldemokrata kormányfő. Kedden egyébként az alsó-ausztriai tartományi ügyész bejelentette, hogy a nemi erőszak mellett várhatóan gondatlanságból elkövetett emberöléssel is megvádolja a 73 éves férfit, aki 24 éven át tartotta fogva és kényszerítette vérfertőző kapcsolatra Elisabeth nevű lányát házuk pincéjében az alsó-ausztriai Amstettenben. A tőle született hét gyerek közül ugyanis az egyik meghalt, a holttestét az apa elégette. A DNS-vizsgálat már igazolta a vérfertőzést.

A férfi részletes beismerő vallomást tett a rendőröknek. Még vizsgálják, hogy felesége ártatlan-e az ügyben vagy pedig cinkosa volt-e. A férfi a vérfertőzésből született gyerekei közül hármat tartott fogva anyjukkal az ablaktalan pincében. A többi gyereket magához vette, és azt mondta, hogy Elizabeth egy szektához csatlakozott, és nem akarja felnevelni őket. A három fogva tartott gyerek közül azonban az egyik súlyosan megbetegedett, és kórházba kellett vinni. Ekkor kezdett nyomozni a rendőrség a rokonai után, és derítették fel a történteket. A 19 éves lány napok óta válságos állapotban van, és mesterséges kómában tartják.

Olvasóink írták

  • 1. nem kell agódni 2008. május 02. 18:15
    „Nem kell aggódni..... ausztriai ügy VAN!

    Csak fel kell nézni az osztrák hegyi falukba és akkor kiderül, hogy mennyi beteg ember van és hogy mennyinek a testvére az apja.....

    Beltenyészet.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új személyazonosságot kapnak az áldozatok

Új személyazonosságot kap az a 42 éves asszony és hat gyermeke, akit 24 éven át tartott fogva saját… Tovább olvasom