Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Ausztria - Három gyermek, két nap takarítás

Egy osztrák családnál takarít hetente kétszer olvasónk, aki pedig eredetileg pénzügyi végzettséget szerzett.
Szerinte a jó nyelvtudás és a jó autó ehhez az alap, meg persze a kapott feladatok alapos elvégzése. „Otthon minden nőnek kell takarítania, most én ezért kapok fizetést is." – fogalmazott. Ragaszkodott volna hazai állásához, de korábbi munkahelyéről, egy magyarországi irodából szinte sosem tudott délután négy órakor hazaindulni, pedig eredetileg addig tartott volna a munkaideje. S azt se tudta sose előre a háromgyerekes édesanya, mennyivel tovább kell benn maradnia.

– Az osztrák munkaadóim az előre megbeszélt munkaidőt, munkarendet betartathatják velem, meg is dolgoztatnak fizetésemért, de nem várnak el többet. Nem kérik, hogy maradjak tovább, mert nem fizetnének érte – fogalmazott az asszony, akinek jelenlegi munkahelyére otthonától száz kilométert kell autóznia és aztán hazafelé is ennyit. Legkisebb gyermeke óvodás, a középső egyetemre jár, a legnagyobb munkát keres.

Az Ausztriában takarítóktól a tapasztalatok szerint nem kérik munkaadóik, hogy túlórázzanak.
Az Ausztriában takarítóktól a tapasztalatok szerint nem kérik munkaadóik, hogy túlórázzanak.


– Amíg óvodás a legkisebb gyermekem, addig biztos, hogy továbbra is csak két napos ausztriai munkát vállalok – mondta el olvasónk és hozzáfűzte: a jelenlegi kereseténél kevesebbért is vállalna magyarországi munkát, ha előre tudná, hogy biztos csak napi nyolc órát kell dolgoznia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pensionskonto, azaz nyugdíjszámla

Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók, ingázók többsége levelet kapott az elmúlt hónapokban az… Tovább olvasom