Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Ausztrália kiadja Zentait

Az ausztrál szövetségi kormány jóváhagyta csütörtökön a háborús bűnnel vádolt Charles Zentai (Zentai Károly) kiadatását Magyarországnak.
 
Az ausztrál szövetségi kormány jóváhagyta csütörtökön a háborús bűnnel vádolt Charles Zentai (Zentai Károly) kiadatását Magyarországnak - jelentették ausztráliai hírportálok.

Brendan O'Connor belügyminiszter közölte: döntése nem azt jelenti, hogy kimondaná Zentai bűnösségét vagy ártatlanságát, hanem azt, hogy Ausztrália teljesíti a nemzetközi jogból fakadó kötelezettségeit. Ausztrália törvényei értelmében nem lehet menedékhelye bűncselekménnyel vádolt személyeknek. A kormány igazságügyi ügyekben készségesen együttműködik a világ országaival - tette hozzá.

Elmondta a miniszter, hogy döntésénél az ügy összes körülményét figyelembe vette, köztük a magyar hatóságok érveit a kiadatás mellett, illetve Zentai érveit ellene. Elégedett, hogy ezt a döntést hozhatta meg - jelentette ki.

Zentai fia, Ernie Steiner szerdán közölte: ő és a család az utóbbi időben többször kérdezte a kormányt várható döntése felől, de nem kapott választ. Korábban többször annak a véleményének adott hangot, hogy ha apját kiadják, az ellene lefolytatandó per nem lesz igazságos.

A magyar hatóságoknak két hónapjuk van arra, hogy intézkedjenek Zentai Magyarországra szállításáról, de a vádlott még mindig megtámadhatja ezt, és várhatóan újabb kérvényekkel próbálja késleltetni tényleges megjelenését a magyar igazságszolgáltatás előtt.

Zentait október 22-e óta kiadatási őrizetben tartják a perthi Hakea börtönben. A magyar Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium akkor közölte az MTI-vel: ha végrehajthatóvá válik az ausztrál belügyminiszter döntése, akkor az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Iroda teszi meg a szükséges intézkedéseket Zentai Károly Magyarországra szállítása érdekében.

Denis Barich, Zentai ügyvédje pedig azt mondta, hogy addig nem nyújtanak be újabb fellebbezést, amíg O'Connor belügyminiszter nem dönt a kiadatásról.

Zentait azzal vádolják a magyar hatóságok, hogy 1944. november 8-án a magyar királyi hadsereg tiszthelyetteseként egy budapesti laktanyában többedmagával megkínozta és meggyilkolta a 18 éves Balázs Pétert, mert a zsidó fiatalember nem viselte a megkülönböztető sárga csillagot.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. jánosi 2009. november 15. 12:06
  „meir
  Fenntartom, hogy ismerek rendes MAGYAR zsidókat ! Téged nem ismerlek ...............
  csak a fröcsögő szövegedből itélhetlek meg, az pedig egyértelmű !”
 • 60. meir 2009. november 15. 05:42
  „59!
  -"kepzeld van olyan nzsido is......."-!! Na es??? meg szep hogy van olyan!!!ezzel aztan most valami hudenagyonujat tudtal am mondani!!!!!
  Megis a MAGYAR szelsojobbos Organumokban,mint a "Kuruc"info;-Borondoket es Zyklon-B konzerveket ajanla
  nak Nekik is,meg az Orszagbol valo kiutasitast!!!!" Vagy az Neked csak egy hudejo kis vicc???
  akkor neked nagyon-nagyon szegenyes a fantaziad!!!!
  Kulonben mar jeleztem volt; Az en csaladom is ott volt Allampolgar mar vagy 8 generacio ota!!Minket is Onnet deportaltak el Auschwitzba!!!Addig en is Magyar Allampolgar voltam-(1926 es 1944 kozt!)-amig a Magyarorsza
  gi Zsidotorvenyek nem nyilvanitottak engem is mint sok szazezernyi sorstarsamat;-"Zsido Rassz"-a!! Ugyanis addig azt se tudtuk mit is jelenthet a szo;-"Rassz"-!!! es itt Ne gyere nekem a Nurnbergi zsidotorvennyel,
  mert en az 1941-42 es II-ik Zsidotorvenyrol beszelek,amit Magyar Parlament hozott meg!!!! Sot ekkor mar tobb mint 20-eve-(1920-as I-so Zsidotorveny!)-eletbe lepett a "Numerus Clausus"torveny is!!!”
 • 59. jánosi 2009. november 14. 07:56
  „meir
  én ismerek rendes zsidókat is, pontosabban normálisakat. Tehát nem a zsidókkal van gondom
  hanem egyes elvakult egyedekkel !!!! Képzeld olyan zsidó is van aki azt mondja, hogy neki
  Magyarország a hazája ! Te meg ki tudja honnan fröcsögsz mindenre ............”
 • 58. meir 2009. november 14. 03:57
  „Agent! A Nurnbergi Per utan megalkotott Torvenyek; NEMZETKOZIEK!!! Magyarorszagra eppen ugy ervenyesek mint barmelyik mas allamra!!! "Verszomj"??? ugytudom Magyarorszagon az CSAK a szelsojobb poli
  tikajaban van!!Halabuntetes meg ott sincs!!!
  -(itt nalunk meg van; akasztassal!!!)-
  KI?-fog tanuskodni!! a 46-os Nepbirosagi periratokban ott vannak az akkor meg "frissiben" tett nyilatkozatok a tarsaitol!!Tudniillik Nem egyedul tette Zentai Testver amit tett!!!

  57-es!!
  A PROVOKATOR itt max.TE lehetsz!!!! von Lichthoffen ugyanugy Zsido mint en!!!
  azzal amiket Neki irtal alaposan melletalatal!!! menj inkabb vissza a korhazba!!!!keress magadnak egy jonevu psy-t!!!csak arra vigyazzal,nehogy zsido legyen,mert Te attol meg lukebb lennel csak!!!!”
 • 57. jánosi 2009. november 13. 20:14
  „Agent és vonLichthofen
  meir urat nem szabad komolyan venni ! Fizetett PROVOKÁTOR ! aki csak azt várja, hogy valaki
  visszaszóljon és már jön is a rasszistázás, táborok emlegetése, fröcsögő gyalázkodás, öntelt gőg :
  MEGVETTÜNK TITEKET !
  Valószínűleg több néven is ír, egyszer jó, máskor pocsék helyesírással ............
  Nem szabad komolyan venni !”
 • 56. vonLichthofen 2009. november 13. 15:15
  „meir, Öreg Barát,
  őszülő ámde nem kopaszodó fejemmel még mindig hiszek az öreg Ujvárosi plébános - Tiszi bá - tanításának, aki azt hírdette, hogy éppen az a kereszténység / a Katolikus Vallás/ lényege, hogy Jézus mártírhalálával követői megszűntek zsidók lenni - vallási és filozofiai értelemben értve. Ez az egyház egyik alapvető doktrinája, ha ezt a tézist föladja, megszűnik a látjogosultsága. Azt senki sem tagadja, hogy jézus, a Szent Család, az Apostolok és az első századok Keresztényei túlnyomó többségben zsidók voltak ethnikailag /DNA/
  Azonban mint egy uj és drasztikusan forradalmi/!/ tan követői Ők lettek az Uj Israel, az Uj Yerusalem lakói.

  Vedd csak Karl Marx pére, aki ugyancsak meggyőződésből és nem érdekből lett kereszténnyé mint sok más converso.

  Nem hiszem, hogy a Kisalföld.hu a legmegfelelőbb hely ezeknek a dolgoknak a megvitatásához.”
 • 55. vonLichthofen 2009. november 13. 15:01
  „meir, megintcsak az életkorod, élettapasztalatod és tudásod előtt fejet hajtva - tökéletesen igazad van, amit irsz az Ország teljes elzálogosításáról. Ez egy bűnös és tudatos országromboló politikának az eredménye, amit ravasz és számító elemek megterveztek és nagyon szakszerűen végrehajtottak és még mindig buzgón munkálkodnak rajta. Munkájuk eredménye a Magyar törvények érdekeik szerinti megváltoztatása lesz 2010ben és után.
  Remélem mindketten megérjük, hogy ennek az ördögi - és tegyük hozzá mesterien kivitelezett - tervnek meglátjuk tragikus eredményét.
  Irsz, Öreg havér a nyugati nagytőkésekről.
  Ez megint csak igaz, de nem a nyugati nagytőkések költöznek be az országba síppal-dobbal ünnepelve az UJ HONFOGLALÁS során, hanem olyan elemek, amelyek kulturája, szokásai, törvényei és aggressziv viszonyulása a világ többi népéhez több mint kényelmetlen érzéseket kelt a magyarokban.
  M´zel Tov.”
 • 54. Agent 2009. november 13. 14:47
  „Ja, egyébként fellebbezett, tehát egyelőre nem adják ki, tényleg, a feltételezett vérszomjra biztosan a tényleges vérszomj a megfelelő reakció?”
 • 53. Agent 2009. november 13. 14:37
  „Magyarországon a magyar törvények érvényesek, ha nem tévedek.”
 • 52. Agent 2009. november 13. 14:37
  „meir, olvassad már el mégegyszer, 30 év alatt elévül, ez miatt úszta meg pl. a mosonmagyaróvári (és a többi)sortűzre parancsot kiadó és a fegyvereket elsütő is, most akkor áruld el, hogyhogy egy bizonyított kommunista gyilkos esetében elévül a bűntett, egy feltételezett náci gyilkos esetében pedig nem?
  Tényleg elmagyarázhatnád, mert nem értem.
  Mások is kérdezték: ki fog tanúskodni? Esetleg valami régi népbírósági papírokra alapozzák majd az ítéletet?
  és még egy kérdés: kinek lesz jobb ettől, neked, nekem, kinek?”
 • 51. meir 2009. november 13. 13:57
  „Agent !!
  O.K. azt hiszem megis csak ertem mire gondoltal-(vagy legalabbis remelem)-!!
  A Nurnbergi torvenykezesek ota amit a szovetsegesek tartottak a Naci haborusbunosok felett,beiktattak
  hogy a Nepellenes es Haborus bunok Sosem evulnek el!!!!!
  igy azert akar 50-70 evvel a tortentek utan is barki felelosegre vonhato!!!
  A Nurnbergi per idelyen kerult be eloszor a tudatba a szo; Genocidium is!!!szukseg volt ra hogy a buntettek mereteit valosagaban is lehessen erzekeltetni!!!”
 • 50. meir 2009. november 13. 13:52
  „49-es!fejtsd ki ezt bovebben!!!nem igazan ertem mire gondolsz!!

  Janosi!!
  1989 ota MINDEN Kormanyotokat TI szavaztatok meg magatoknak szabad demokratikus valasztasokon!!!
  Miert nem arra es olyanra voksoltatok akit Ti akartok most??mar akkor is voltak olyanok;lasd pl; MIEP!!
  Ne a zsidokat es mindenki mast okoljatok most a sajat tevedeseitek miatt!! persze hogy ertem en; egyszerubb okolni barkit is mint elismerni csondben azt,-tevedtetek!!!!1989 ota Mindegyik Kormanyotok
  KIVETEL nelkul adott el ezt-azt a nyugati nagytokenek-(zalogkent is!!!!!!!)-tehat mit is akartok ti most!?!!!
  az agyon szapult zsidok hol voltak meg akkor???miert nem figyeltetek jobban az ertekeitekre?? modotokban allt volna pedig!!!!!!”
 • 49. Agent 2009. november 13. 11:41
  „meir, erre kérlek érdemben reagálj, mi indokolja azt, hogy ebben az esetben egyszerűen az érvényes törvény mégsem vonatkozik? Valami megint egyenlőbb a többinél?”
 • 48. Agent 2009. november 13. 11:37
  „A Buenos Airesben megjelenő Magyar Hírlap 1992. áprilisi számában Jeszenszky Géza akkori külügyminisztert idézi:

  * "Ami a múlt rendszer bűneinek felelősségrevonását illeti, itt a törvényes kereteknek az eltérő értelmezése tény.

  Alapjában véve a Zétényi-Takács-törvénynek a lényege a következő: valóban igaz, hogy a közönséges gyilkosság is harminc év alatt elévül. Tehát vitathatatlan, hogy amit az ÁVÓ és jogutódja, a pufajkások műveltek 56-ban, vagy amit az igazságszolgáltatásnak nevezett justizmordok követtek el az 56-os forradalom után, ezek közönséges gyilkosságok. Ezek, harminc év elteltével elévültek a mai érvényes magyar jogrendszer szerint is.

  Nos, van még kérdés? Ha ez alapján megúszták az 56-os sortüzek vezénylői, akkor úgy vélem kissé nagyon kezd kilógni a lóláb a Zentai ügyben.”
 • 47. 13.István 2009. november 13. 09:07
  „Mire ennek vége lesz......???”
 • 46. jánosi 2009. november 13. 08:02
  „Látjátok milyen büszke ez a meir néven minket alázni akaró zs......
  Országelnöke is megmondta, hogy megvettük New Yorkot, Lengyelországot, Magyarországot ....
  " Az ország már papíron sem a tietek ..... " No akkor ezt próbáljátok méltósággal elfogadni .......
  Helyére kell tenni minden szereplőt mert nagy baj lesz ( van )
  meir te meg vedd a tolószékedet és párbajozzál a Zentaival, de minket hagyjál békén a szándékos
  PROVOKÁCIÓddal !”
 • 45. meir 2009. november 13. 07:22
  „Kamerad vonLichthoffen!!!
  Nem am "ezen"is megsertodol nekem???
  Magyarorszag kiarusitasarol beszelsz-es meg beszelnek itt paran!!!
  Adoni!! Ott mar NINCSEN mit eladni!!!! Azt az Orszagot az utobbi 20-ev alatt kivetel nelkul mindegyik kormanya mar regen eladta a nyugati Nagytokenek!!
  Az az Orszag mar Papiron sem a Tietek!!Ennyit azert mar illene tudnotok!!!!!!!!!
  mellesleg; a Mamuska altal kialtott;-"jezusmariaszentjozsef"-ha jol bele gondolsz,mind a harom szemely zsido!!! -"miryam yeshua yehoshue"-!!!!!”
 • 44. meir 2009. november 13. 07:09
  „Janosi!! mar ugyan irtam volt; -en 1926 Julius 26-an szulettem!!most 2009 van!!szamolni csak tudsz??!!??

  Agent! irtam volt; ismertem olyan Csendoroket-(ma is bekeben elnek!!)-aki megtagadtak a zsidok osszesze
  deset!! Semmifele bantodasuk sem esett!!!!Meg lehetett tagadni a parancsot!!De ha kell extremebb pelda
  itt van egy Birkenau-bol!! Ott Dr. Munch SS Orvos Tagadta meg a zsidorampan a szelekciokban valo reszvetelt
  es erdekes semmifele baja abbol nem lett!!!pedig az mar 1944 Novembereben volt!!!!!

  Csetneky!! A Pufajkas-(Grosz)-Gyula,eseterol csak annyit!! ott volt elottetek a lehetoseg Birosag ele citalni 1989 es 2009 kozt!!miert nem eltetek vele eddig meg??Modotokban lett volna 20-ev alatt nem??!!!”
 • 43. vonLichthofen 2009. november 13. 05:59
  „meir,
  meine jiddishe grosmutter néha fölkiáltott, hogy Jézus, Mária, Szent József, s tette ezt mindenféle irónia nélkül. Egyszerűen csak rásomott a hüvelyujjára a klopfolóval.
  Igy én is őszintén és tisztelettel fohászkodtam a Magyarok jóistenéhez, hogy mentse meg az országunkat az egyre közeledő romlástól.
  A te tapasztalatoddal és éleslátásoddal bizonyára fölismered azokat a nyilt vagy inkább rejtett gazdasági, politikai és nem utolsósorban kulturális folyamatokat amelyekkel bizonyos körök igyekeznek az országot a saját képükre formálni, a saját befolyásuk alá igázni.
  A Zentai ügyet mint ennek a folyamatnak a részét szemlélem.
  A Zentai ügy hihetetlen értékkel bír az ország bekebelezésére törekvők számára - politikai, propagandisztikus és psychologiai értékkel.”
 • 42. IV.Béla 2009. november 12. 23:54
  „SPS!
  A legnagyobb tisztelettel kérdezem: hol vannak a bizonyítékok? Egyáltalán mi számít annak?
  Mellesleg olvassad is el a cikket, ne csak a hozzászólást írd, mert ott van benne, hogy az ausztrálok nem mondják ki sem azt, hogy bűnös, sem azt, hogy ártatlan.”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élményfürdő épül Révkomáromban

Új termálfürdőt építenének Révkomáromban, a létesítmény 6-8 millió euróba kerülne, jelentette be… Tovább olvasom