Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Ámokfutó ölt meg három embert Németországban

Egy 71 éves férfi a feltételezett elkövetője szerda reggeli német sajtóhírek szerint az előző napi schwalmtali vérengzésnek, amelyben hárman meghaltak, és egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.
A Düsseldorf melletti kisvárosban kedden este vették őrizetbe a fegyveres férfit a nagy erőkkel kivonuló különleges rendőri egységek. Az ámokfutás részleteiről a rendőrség mostanáig igen szűkszavúan nyilatkozott, a nyomozás jelenlegi állásáról szerdán délelőtt, sajtótájékoztatón számolnak be.

Kedd esti értesülésekkel ellentétben a feltételezett tettes nem egy 50 körüli, hanem egy 71 éves nyugdíjas férfi, a családi ház pedig, ahol elvesztette a fejét és lövöldözni kezdett, a lányáé, akinek felbomlott a házassága.

A házat a válás miatt kényszerárverésre kellett bocsátani, kedden délután ezért gyűltek össze az őrizetbe vett férfival együtt hatan és tartottak megbeszélést a piros téglás családi háznál. A szerda reggeli, nagyjából egybehangzó értesülések szerint a találkozón a feltételezett elkövető, a lánya, két ügyvéd és két hatósági ingatlanszakértő volt jelen. Az őrizetbe vett férfi beszámolók szerint lövöldözni kezdett, amint megérkezett. Egy személynek sikerült elmenekülnie a házból. A vérengzés után a fegyveres nyugdíjas bezárkózott. A házban akkor rajta kívül a lánya volt az egyetlen élő ember.

Törvényszéki szakértők beszélgetnek a gyilkosság helyszínén Schwalmtalban 2009. augusztus 18-án, miután egy férfi a háza előtt lövöldözni kezdett, legkevesebb három embert megölt, majd bezárkózott. A

Törvényszéki szakértők beszélgetnek a gyilkosság helyszínén Schwalmtalban 2009. augusztus 18-án, miután egy férfi a háza előtt lövöldözni kezdett, legkevesebb három embert megölt, majd bezárkózott. A rendőrség később megrohanta a házat és sértetlenül elfogta a tettest. Egy súlyosan sérült asszonyt kórházba szállítottak. (MTI/EPA/ROLF VENNENBERND)A rendőrséget délután fél öt tájban riasztották a lövéseket és kiabálást halló szomszédok. Több mint 200 kommandós és mentők érkeztek a helyszínre, az épületet körbezárták, a környéket lezárták. A rendőrség rendszeres időközönként megadásra szólította fel, a férfi érthetetlen üvöltözéssel felelt, majd este fél nyolc körül feltartott kezekkel kijött az épületből és megadta magát. A rendőrök lerohanták, a földre teperték és megbilincselték. A házban két halottra bukkantak, a harmadik az épület előtt feküdt. Egy embert súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak, állapotáról nem közöltek részleteket.

Olvasóink írták

 • 3. kahane1 2009. augusztus 20. 19:56
  „1/Gamergabor!
  Igen szabad!!!”
 • 2. éaa 2009. augusztus 20. 08:31
  „Angela Merkel lábát feltörte a körömcipő a Pikniken?”
 • 1. gamergabor 2009. augusztus 19. 10:10
  „na most az öreg bácsira is ráakarják majd fogni a videójátékok rossz hatását? :)
  egyrészt Németeknél szabad fegyvert vásárolni legálisan?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy gyerek halt meg egy lakástűzben

A 14 gyermekes kampeni családból négy kisfiú halt meg szerda reggel. Tovább olvasom