Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Amnesztia és karácsonyi kacsacomb a berlini börtönökben

Németország legnagyobb városának büntetésvégrehajtó intézeteiből karácsony előtt 280 jó magaviseletű rabot engedtek idő előtt szabadon - jelentette be kedden a berlini szenátus szóvivője. "Kemény bűnözők" persze nem részesülhettek amnesztiában.

Százezer lakosra vetítve a német fővárosban van a legtöbb elítélt, másfélszer annyi, mint például a bajor régióban. Ezért is régi hagyomány a 3,5 millió lakosú Berlinben, hogy a túlzsúfolt börtönök kapuit az ünnepek küszöbén szélesre tárják. Az igazságügyi szenátus büntetésük lejárta előtt, év végén szabadlábra helyezte a legjobb magatartású, enyhébb vétségekért rács mögé került rabokat. Maximum 12 hetet engedtek el az elítéltek büntetéséből. Tavaly 204 ember jöhetett ki idő előtt a Spree-parti fegyinzézetekből - jelentette a német rádió. Idén még többen részesülhettek amnesztiában karácsony közeledtével: összesen 280 fogoly, köztük 15 nő ünnepelheti a börtön helyett odahaza a Szentestét.

Annak a mintegy ötezer berlini rabnak, akire még néhány hónapos, éves bezártság vár, ünnepi menüvel édesítik meg az életét: a legnagyobb fővárosi ítéletvégrehajtó intézetben, a Tegeli-reptérrel szomszédos börtönben kacsacombot kapnak az elítéltek, de választhatnak húsmentes inyencséget is. Saját karácsonyfájuk idén sem lehet a raboknak és gyertyát gyújtani is tilos a cellákban, ám a közös klubszobákban díszíthetnek fenyőt és énekelhetik, az "Oh Tannenbaum"-ot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Guineában nincs puccs, a kormány a helyén van

A guineai kormány nem oszlott fel, hanem dolgozik és eközben tárgyalások folynak a hatalomátvételt… Tovább olvasom