Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Amnesty International: Engedjék szabadon Timosenkót!

A világ legnagyobb emberi jogi szervezetének londoni közleménye szerint a Timosenko ellen felhozott vádak nemzetközileg értelmezhetetlen kihágásokra alapulnak.
"Politikailag motiváltnak" minősítette Julija Timosenko perét keddi állásfoglalásában az Amnesty International, amely a hivatali hatalommal való visszaélés címén hét év szabadságvesztésre ítélt egykori ukrán kormányfő azonnali szabadon bocsátását követelte.

A világ legnagyobb emberi jogi szervezetének londoni közleménye szerint a Timosenko ellen felhozott vádak "nemzetközileg értelmezhetetlen kihágásokra" alapulnak, politikailag motiváltak, és arra irányuló kísérletet jelentenek, hogy kriminalizálják a volt miniszterelnök által munkája során hozott döntéseket. Az Amnesty International szerint a rossz politikai döntéseket - "ha itt egyáltalán erről van szó" - a választóknak kell büntetniük, nem a bíróságoknak.

Julija Timosenko elítélése az ellene megfogalmazott vádpontok alapján törvényellenes, ezért Timosenkót azonnali hatállyal szabadon kell engedni, és a vele szemben felhozott összes vádat ejteni kell - áll az AI keddi londoni felhívásában. Az emberi jogi szervezet szerint a Timosenko-per rendszerszintű problémákat tárt fel az ukrán igazságszolgáltatáson belül, és az eljárás kétségeket ébreszt az ukrán bíróságok függetlenségével kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankerbaleset: Új-Zéland eddigi legsúlyosabb ökológiai katasztrófája

A Rena tartályhajó balesete Új-Zéland történetének eddigi legsúlyosabb ökológiai katasztrófája. Tovább olvasom