Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Amerikai bankok csaltak az állami bankmentő programmal

Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy az amerikai állami bankmentő csomagból (TARP) részesedést kérő egyes pénzintézetek csalással jutottak a szövetségi forrásból származó pénzekhez - közölte a TARP-kiadásokat ellenőrző speciális felügyelő, aki egyes esetekben több mint 550 millió dolláros feltételezett visszaélés ügyében vizsgálódik.
Neil Barofsky, egy Washingtonban - helyi idő szerint kedden - rendezett konferencián elmondta: hivatala 120 vizsgálatot indított bankok ellen, amelyek a TARP-csomagból részesülő pénzintézetek teljes skáláját leképezik. E vizsgálatok várhatóan több banktisztviselő elleni vádemeléshez vezetnek majd - mondta Barofsky, aki szerint ezen ügyek száma egyre szaporodik.

Barofsky hivatalának (SIGTARP) vizsgálatai nyomán eddig nyolc banktisztviselő ellen emeltek vádat. Egyikük Lee Farkas, a csődbe jutott Taylor, Bean and Whitaker jelzáloghitelező egykori vezetője, akinek közreműködésével csalárd módon szereztek 553 millió dollárt a bankmentő csomagból az alabamai székhelyű Colonial Bancshares számára. A SIGTARP vizsgálata azonban megakadályozta, hogy ez utóbbinál kifizessék a tisztességtelenül szerzett pénzt. A washigtoni kormány tavalyelőtt 700 milliárd dollárosra tervezett bankmentő csomaggal sietett a globális pénzügyi válság miatt bajba jutott amerikai bankok támogatására.

Olvasóink írták

 • 7. elemér 2010. szeptember 24. 20:51
  „Mr.Farkas egyetemen kibukott és utána pár üzleti próbálkozásai voltak. Az USA viszont a lehetöségek hazája. Tárolo tartályok készitésével üzletelt New Mexikoban. Virgin Islandon ital üzletben dolgozott. Házakat renovált central Floridában. Csodálatos de ezután kezdte cégét- Taylor, Bean & Whitaker Mortgage Corp. Sikerhez kell egy jó név. Ez volt a 12-ik legnagyob mortgage cég az USA-ban. Tönkrement a cég a válságban, és azt mondta a 2500 alkalmazottnak, hogy végtelenül sajnálja a dolgokat. Mr.Farkas azért elösször $50 milliot lenyult.”
 • 6. elemér 2010. szeptember 24. 14:46
  „Javitás, megvan hogy mi történt. Ugy van ahogy a cikk közli.

  http://www.ocala.com/article/20100616/ARTICLES/6161010

  Excerpts from the indictment

  +"The scheme ultimately led to the misappropriation of more than $1 billion."
  +"The conspirators fraudulently sought to acquire a major stake in Colonial BancGroup and to gain access to over $500 million in taxpayer money...for TARP funding..."
  +"Farkas and co-conspirators sold tens of millions of dollars worth of what amounted to fake assets to Colonial Bank and caused Colonial Bank to falsely record the value of these assetes in its accounting records."”
 • 5. elemér 2010. szeptember 24. 14:33
  „Valami olyasmiröl lehet itt szó, hogy Floridában könnyen adtak házkölcsönöket és tönkrement a cég. Nemvolt elég fedezet. Valószinü Farkas nyomta a Floridai házakat Mo.-n is az Amerikai Magyar Népszavában zöldfülüeknek. Vedd meg és add ki, mert ez jó befektetés. Kiadod és kifizeti magát. Kinek kell a ház, mikor olcsóbb azt bérelni és az árak mennek le ? Farkast ez nem érdekelte. Huszonegy oldalas kérvént adott be a biróságra, hogy a tárgyalás ne Virginia hanem Floridában legyen. Ezt nem fogadták el. Farkasnak nemvolt annyi esze hogy a házakra adott kölcsönöket átpasszolja a nagyvágnak mint befektetési csomagot. Lehet hogy nem ment neki az inglislengvidzs.”
 • 4. janika 2010. szeptember 23. 06:33
  „Húsz éve minden rossz keletről jött Magyarországra, manapság már nyugatról is! Igaz ezeket importálni olcsóbb!”
 • 3. fortuna54 2010. szeptember 22. 13:08
  „Elemér.Ez ugye nemigaz?”
 • 2. Spitfire 2010. szeptember 22. 08:39
  „számomra ez nem meglepő... többet kéne a kuruc.info -t olvasni...”
 • 1. okostojas007 2010. szeptember 22. 07:33
  „l. farkas... csak nem magyar származású ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algériában vádat emeltek keresztények ellen a böjt megsértése miatt

Algériában vádat emeltek kedden két keresztény vallású állampolgár ellen a böjt megtörése miatt a… Tovább olvasom