Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Amerikai-kínai katonai tárgyalásokat tartottak

Kétnapos tárgyalást tartottak Hawaiin az amerikai és a kínai hadsereg képviselői, felújítva ezzel a Kína által ez év januárjában befagyasztott katonai kapcsolatokat.
A megbeszélés témája a nyílt tengeren egymás közelében tevékenykedő amerikai és kínai katonák biztonsága volt. Az amerikai hadsereg képviselői már többször hangot adtak aggodalmuknak amiatt, hogy az ázsiai vizeken egymás közelébe kerülő kínai és amerikai katonák közti félreértések kényelmetlenséget okozhatnak, s veszélyeztethetik mindkét fél biztonságát.

A szombaton véget ért megbeszélés kilenc hónapos szünetet zárt le - Kína januárban úgy döntött, hogy befagyasztja a katonai kapcsolatokat, tiltakozásul az ellen, hogy az Egyesült Államok 6,4 milliárd dollár értékben fegyvereket adott el Tajvannak. A kapcsolatok javulását Michael Schiffer amerikai helyettes védelmi államtitkár szeptember végi látogatása hozta meg. E hét elején egy ázsiai biztonsági értekezleten Robert Gates amerikai védelmi miniszternek pekingi látogatásra szóló meghívást adott át Liang Kuang-lie kínai tábornok.

Gates az eredeti tervek szerint az év első felében látogatott volna Kínába, de útját Peking a tajvani fegyvereladás miatt lemondta. A látogatásra valószínűleg jövő év elején kerül sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bányaszerencsétlenség Kínában

Húsz bányász meghalt és több mint harminc vájár a föld alatt rekedt egy bányaszerencsétlenség… Tovább olvasom