Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Államtitok: nem utazhatnak külföldre az orosz űrkutatási hivatal munkatársai

Jövőre nem utazhatnak külföldre az orosz űrkutatási hivatal munkatársai, akik államtitoknak minősülő információkkal rendelkeznek.
Jövőre nem utazhatnak külföldre az orosz űrkutatási hivatal munkatársai, akik államtitoknak minősülő információkkal rendelkeznek - közölte az Izvesztyija című lap csütörtöki száma.

Vlagyimir Popovkin, a Roszkoszmosz vezetője 2012. január 1-től megtiltotta az ilyen minősített információk birtokában lévő munkatársainak, hogy szabadságuk idején külföldre utazzanak.

A már novemberben kiadott utasítás nem csak az űrkutatási hivatal felügyelete alá tartozó szervezetek és vállalatok munkatársaira, hanem azokra is, amelyekkel a Roszkoszmosz szerződést kötött a különösen fontos és államtitoknak minősülő információk átadásáról. Az Izvesztyija szerint az ilyen cégek között lehetnek annak a banknak a munkatársai, akik ismerik a Roszkoszmosz vállalatainak termelési mutatóit.

Az egyetlen kivétel az egészségügyi okokból való feltétlen külföldi utazás lehet - erősítette meg a hivatal sajtófőnöke.

Az űrkutatási hivatalvezető sajtótitkára érzékeltette, hogy az utasítás ötlete az elnöki hivatalból ered.

A Roszkoszmosz cégeiben egyáltalán nem lelkesednek az utasításért. Főként az űrrakéta gyártás területén igen magas fizetéssel rendelkező vezető beosztású munkatársak, akik korábban az Indiai-óceán valamelyik szigetén pihentek.

A lap szerint nem elsősorban az államtitkok védelméről van szó. Az űrkutatási hivatal csökkenteni készül a vezetők és a beosztottak juttatása közötti különbséget, hogy az igazgatók fizetése ne haladja meg ötszörösnél nagyobb mértékben az átlagfizetést. Jelenleg a különbség nyolc, vagy akár tízszeres is lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivárgott az atomerőmű: súlyos daganatos betegségeket okozott a radioaktiv anyag

Sok munkás súlyos daganatos megbetegedés áldozata lett az izraeli Negev sivatagban álló dimónai… Tovább olvasom