Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Afrikai lesz a Yugo?

Mégsem szüntetik be a jugoszláv Yugo gépkocsik gyártását. Miután Belgrádban aláírták a szerződést a Fiattal és megkezdődtek az előkészületek az új modell gyártására, feleslegessé váltak az eddigi gépsorok. Ám Afrikából jelentkeztek megvételükre.
A kragujevaci autógyár igazgatója szerint azonban csak akkor írják ki rájuk a versenypályázatot eladásukra, amikor a Fiat döntést hoz, mit tart meg a gépekből, és mi válik feleslegessé.

Annyi már biztos, hogy a jugoszláv/szerb "nemzeti" autót Szerbiában nem fogják tovább gyártani, de úgy látszik, mégsem vonul nyugdíjba a Fiat szabadalom alapján gyártott autó. Egyes modellek - a Yugo és a Florida - iránt ugyanis külföldről érdeklődnek. Eddig egy kongói és az algériai cégtől érkezett megkeresés, ugyanakkor egy ciprusi orosz társaság is érdeklődést mutatott a Zastava autók iránt, közölte a kragujevaci autógyár szakszervezetének elnöke.

November derekán gördül majd le az utolsó Zastava autó a kragujevaci futószalagról. Egy részük már történelem, és hamarosan más, újabb modellek az azzá válnak. Szerbiában érzelmileg is kötődnek a számos hibája ellenére is megbízható és ezért népszerű autóhoz, és örömmel vették, hogy talán mégsem tűnik el a Zastava Yugó végérvényesen. Csak esetleg Afrikába költözik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anthrax-fertőzésbe halt bele egy londoni dobkészítő

London - Meghalt vasárnap az a londoni dobkészítő, aki anthrax spórákat lélegzett be, miközben… Tovább olvasom