Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A walesiek így hívják: Az öngyilkos város

A walesi Brigendet már kezdik "öngyilkos városnak" nevezni, mivel egy éven belül 17 fiatal vetett önkezével véget életének a 40 ezer fős településen. A legutóbbi áldozatra, egy önmagát felakasztó 16 éves lányra február 19-én bukkantak. A sajtó öngyilkos szektáról ír, miután kiderült, hogy a halott fiatalok közül hét ismerte egymást és egyikük sem hagyott hátra levelet.
A helyiek szerint azonban nincs összefüggés, de azt azért szeretnék tudni, hogy mi lehet a magyarázat. A Dél-Walesi rendőrség élesen bírálta a sajtót, amiért összekötötte az eseményeket, és arról írt, hogy a fiatalok a különböző internetes közösségi oldalakon kaptak bátorítást tettükhöz.

Az egyik áldozat, a 17 éves Natasha Randall, a Bebo nevű oldalon lévő profiljában megemlékezett a januárban öngyilkosságot elkövetett Liam Clarke-ról, majd két nappal később maga is önkezével vetett véget életének. Dave Morris nyomozó ugyanakkor elismerte, hogy az öngyilkosok közül sokan látogattak ilyen oldalakat. "Fiatalok voltak, sok problémával.

Többféle tényező befolyásolhatta őket. Az itteni fiatalok azt mondják, hogy a média jelenléte még inkább megnehezíti az életüket" - mondta. Egyes áldozatok szülei szerint a sajtó romantikus színben állítja be a fiatalok előtt az öngyilkosságot. Edwina Hart egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a walesi parlament sürgősen egy megelőző programot dolgoz ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Később lövik le a műholdat

Az amerikai hadsereg a nem megfelelő időjárási körülmények miatt elhalaszthatja föld felé zuhanó… Tovább olvasom