Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A venezuelaiak még hisznek Hugo Chávez felépülésében

Az 58 éves Chávezt múlt év decemberében negyedszer műtötték meg Kubában, ahonnan február 18-án tért haza, és azóta egy katonai kórházban ápolják.
A venezuelaiak még hisznek Hugo Chávez felépülésében, noha az elnök az általa kijelölt utód szerint az életéért küzd.

Egy Caracasban helyi idő szerint csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérés szerint minden öt venezuelai közül három abban reménykedik, hogy a súlyos rákbetegségben szenvedő, tavaly októberben újraválasztott államfő vissza fog térni a hatalomba.

Az 58 éves Chávezt múlt év decemberében negyedszer műtötték meg Kubában, ahonnan február 18-án tért haza, és azóta egy katonai kórházban ápolják.

Nicolas Maduro alelnök - akit Chávez még a decemberi műtét előtt utódának jelölt - esti televíziós nyilatkozatában kijelentette, hogy az államfő életérért és egészségéért harcol. Az államfő tényleges egészségi állapotáról a hazatérés óta ellentmondásos információk láttak napvilágot, értesülések szerint azonban súlyos légzési nehézségekkel küzd, ezért légzését csövön át segítik. A legfrissebb értesülések pedig arról szóltak, hogy már csak palliatív kezelésben részesül, amelynek célja szenvedéseinek csökkentése és a körülményekhez képest lehető legjobb életminőség biztosítása.

A válságos hírek mégsem váltottak ki pesszimizmust a venezuelaiak körében. A lakosság - mint arról a felmérés tanúskodott - változatlanul hisz az elnök felépülésében. A megkérdezettek csaknem 60 százaléka vélekedett úgy, hogy a nagy népszerűségnek örvendő államfő vissza fog térni a hatalomba.

Televíziós nyilatkozatában az alelnök arra szólította fel a venezuelaiakat, hogy imádkozzanak Chávezért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt egy étteremhajó Bagdadban: heten meghaltak

A parton összegyűlt seregnyi érdeklődő szeme láttára süllyedt el egy étteremhajó a Bagdadot átszelő… Tovább olvasom