Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

A Vatikán pszichológusokkal szűrné ki a homoszexuálisokat

Pszichológiai tesztekkel ellenőrizné a Vatikán a szeminaristákat, hogy megfelelnek-e a papi hivatás követelményeinek. Az erről szóló dokumentumot csütörtökön mutatták be, amelyet XVI. Benedek pápa hagyott jóvá.
A Katolikus Oktatás Kongregációja közleményében ugyanakkor kiemelte, hogy a teszteknek minden alkalommal önkéntesnek kell lennie, arról a jelöltet alaposan fel kell világosítani.A Vatikán a lépéssel szeretné kiszűrni azokat, akik nem felelnek meg a papi hivatásnak. Így például a homoszexuálisokat, vagy a nemi identitásukban bizonytalankodókat, vagy ha valakinek túl merev a jelleme, vagy ha érzelmileg túlságosan is függő. A kongregáció titkára a dokumentum bemutatásakor kiemelte, hogy annak megírását nem elsősorban a pedofilbotrányok befolyásolták.

Jean-Luis Brugues ugyanakkor elismerte, hogy az kiskorúak megrontása is szerepet játszott az elképzelés megalkotásában. Az Egyesült Államokban a katolikus egyháznak kénytelen volt többször is kártérítést fizetni a szexuálisan zaklatott hívőknek. Hasonló esetek voltak Ausztráliában, Latin-Amerikában és Európában is. 2004-ben Ausztriában bezártak egy papi szemináriumot azután, hogy kiderült: a növendékek részvételével orgiákat is rendeztek.

Olvasóink írták

  • 1. Müezzin 2008. október 30. 21:30
    „Eddig azt hittük, az egyház, a "lelkészek" ismerik az emberi lelket, annak hibáit és erényeit. Most átadják az efeletti döntést az okoskodó sarlatánoknak?
    Bocsánat, államilag elismert materialista lélekbúvároknak.

    Saját sírjukat ássák.
    Minek akkor az a vastag Biblia tele bölcsességgel, ha semmit sem ér?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb autóba ül át a német RWE vezetője

Németország második legnagyobb energetikai vállalatának vezetője kisebb autóra cseréli le céges… Tovább olvasom