Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

A Vatikán hivatalos lapja vitatja az agyhalál fogalmát

Vatikán - A Vatikán hivatalos napilapja, az Osservatore Romano felvetette, hogy újítsák fel a vitát az agyhalál fogalmáról. Az agyhalál fogalmát az amerikai Harvard Egyetem dolgozta ki 40 éve.
A 40. évforduló kiváló alkalom arra, hogy felújuljon a vita az élet végéről tudományos szinten és a katolikus egyházon belül - írta a Vatikán lapja. A Szent Szék gyorsan elhatárolódott a cikktől. A Vatikán lapja szerint újabb tudományos kutatások kétségbe vonják, hogy az agyhalál következtében valóban elkezdődik-e a szervezet felbomlása.

A szerző erre egy olyan esetet hozott fel érvként, amikor gépekkel tartottak életben kómás nőt azért, hogy megszülethessen a gyermeke. Az az elképzelés, hogy a személy megszűnik létezni az agyműködés leállásával, homlokegyenest ellenkezik a katolikus egyház személyfogalmával és a tartós kómáról szóló egyházi tanítással, húzta alá a cikk.

Az Osservatore Romano című napilap ugyan az egyházi állam hivatalos újságja, de hitelvi kérdésekben cikkei nem számítanak a Vatikán hivatalos álláspontjának. A Vatikán sajtószolgálatának vezetője, Federico Lombardi atya kijelentette, hogy a cikk "tartalmas és érdekes, ... de nem tekinthető a katolikus egyház álláspontjának".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GUSTAV: Újjáéled New Orleans

Egyre többen térnek vissza New Orleansba azok közül, akik a Gustav hurrikán miatt hagyták el… Tovább olvasom