Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

A válságról egyeztettek telefonon a nagyhatalmak vezetői

Telefonos konferenciabeszélgetésen egyeztettek vasárnap hajnalban a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20-as csoport pénzügyminiszter-helyettesei.
Telefonos konferenciabeszélgetésen egyeztettek vasárnap hajnalban a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20-as csoport pénzügyminiszter-helyettesei az elmúlt héten tapasztalt pénzpiaci nyugtalanságok miatt. Vasárnap még a G7-es pénzügyminiszterek is tárgyalhatnak.

A konferenciahívás tényét több forrás, így a dél-koreai pénzügyminiszter-helyettes is megerősítette, ám részleteket nem kívánt közölni az ott elhangzottakról. Csö Dzsung-ku (Choi Jong-ku) azonban elmondta, hogy "komoly tárgyalások" zajlanak, hogy a G20 tompítsa az amerikai leminősítés és az európai adósságválság miatti piaci nyugtalanságot. Korábban japán tisztségviselők, majd G7-es források tájékoztattak arról, hogy a szervezet tagállamainak pénzügyminiszterei vasárnap beszélnek egymással annak érdekében, hogy pozitív lökést adjanak a piacoknak még a hétfői nyitás előtt.

Elmondták ugyanakkor, hogy nem valószínű, hogy jelentős, konkrét lépésekre köteleznék el magukat. A G7-es forrás szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a politikusok közös közleményt adnak ki, amelyben megerősítik az amerikai gazdaságba és az ország papírjaiba vette bizalmukat.

Arról is szólhatnak, hogy elvetik annak lehetőségét, hogy az adósság fenntarthatóságát magasabb inflációval valósítsák meg. Várhatóan üdvözlik majd az amerikai adósságplafon emeléséről született megállapodást és Washington deficitcsökkentés melletti elkötelezettségét is, illetve kiállnak amellett, hogy az euróövezeti államok minden szükséges intézkedést megtesznek a válság kezelése érdekében - tette hozzá.

A forrás "laza ötletnek" nevezte azt a javaslatot, amely már több napja a G7 államok előtt van és amely közös fellépésben, adóösztönzéssel segítené elő az üzleti beruházásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négygyerekes családapát lőttek le a rendőrök - fotók

Zavargások robbantak ki vasárnapra virradóra London Tottenham városrészében. Tovább olvasom