Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A túszok kiszabadulásával véget ért az ingolstadti túszdráma

Rendőrségi akcióval ért véget hétfő délután az ingolstadti túszejtés; a két túsz sértetlenül kiszabadult, a fegyveres férfi viszont megsebesült, kórházba szállították - közölte a bajor rendőrség.
19:00
Rendőrségi akcióval ért véget hétfő délután az ingolstadti túszejtés; a két túsz sértetlenül kiszabadult, a fegyveres férfi viszont megsebesült, kórházba szállították - közölte a bajor rendőrség.

A 24 éves férfi délelőtt barikádozta el magát a bajorországi nagyváros egyik önkormányzati épületében három tússzal: az alpolgármesterrel és két alkalmazottal. Az alpolgármestert délután elengedte.

Késő délután helyszíni beszámolók szerint a lezárt belvárosi területről több robbanás zaja hallatszott, az egyelőre nem ismert, hogy lövések vagy könnygázgránátok voltak.

A férfi korábban zaklatta az egyik túszt, egy fiatal nőt. Ezért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték és kitiltották az önkormányzati épületekből.

16:25
Elengedett egy embert hétfőn délután az a fegyveres férfi, aki túszul ejtett három főt a bajorországi Ingolstadt belvárosában, egy önkormányzati épületben.

A bűntény miatt a nap folyamán Angela Merkel kancellár is lemondani kényszerült a városban hétfő délután tervezett kampányprogramját.

Az elengedett túsz a város egyik alpolgármestere, akinek irodájában a fegyveres elbarikádozta magát. A 24 éves túszejtő továbbra is a hatalmában tart egy férfit és egy nőt. Mindketten az önkormányzat munkatársai. Sajtóértesülések szerint a nő az alpolgármester titkárnője, akinek úgynevezett fenyegető zaklatása (stalking) miatt a túszejtőt a közelmúltban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A zaklató ellen távoltartási végzést is kiadtak, és kitiltották valamennyi önkormányzati épületből.

A túszejtő hétfő délelőtt hatolt be az ingolstadti belvárosban fekvő úgynevezett régi városházában működő alpolgármesteri irodába. A helyszínre több mint kétszáz rendőrt vezényeltek. A rendőrség szerint a férfinál egy éles maroklőfegyver van.

A Donaukurier.de helyi hírportál szerint a lezárt területet biztosító rendőröknek és kommandósoknak enni- és innivalót osztanak, ami arra utal, hogy a hatóságok a túszdráma elhúzódásával számolnak.

A konzervatív CDU a túszügy miatt mondta le elnöke, Angela Merkel kancellár délutánra tervezett ingolstadti kampányrendezvényét.

Egy rendőrségi jármű a bajorországi Ingolstadt belvárosában, ahol túszul ejtett három embert egy fegyveres férfi 2013. augusztus 19-én. Az eset miatt a konzervatív CDU lemondta a párt elnöke, Angela Merkel kancellár délutánra, az ingolstadti belvárosba tervezett kampányrendezvényét. (MTI/EPA/Peter Kneffel)

12:10
Túszul ejtett három embert egy fegyveres férfi hétfőn a bajorországi Ingolstadt belvárosában, egy önkormányzati épületben. Emiatt Angela Merkel kancellár is lemondani kényszerült a városban tervezett programját.

Az úgynevezett régi városháza környékét a rendőrség lezárta, és kapcsolatba lépett a túszejtővel, aki kora délutánig nem támasztott követeléseket. A 24 éves férfit az önkormányzat egy női munkatársának zaklatása miatt kitiltottak Ingolstadt valamennyi önkormányzati épületből - mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

A férfinél egy maroklőfegyver van. Túszul ejtette a város egyik alpolgármesterét, a lakossági panaszokkal foglalkozó osztály vezetőjét és azt a nőt, akinek úgynevezett fenyegető zaklatása (stalking) miatt eljárás indult ellene.

Az eset miatt a konzervatív CDU lemondta a párt elnöke, Angela Merkel kancellár délutánra, az ingolstadti belvárosba tervezett kampányrendezvényét.

Olvasóink írták

 • 4. oxana 2013. augusztus 20. 10:17
  „3. AntiFricc

  Kár, hogy nem téged tartott fogva, becsináltál volna.”
 • 3. AntiFricc 2013. augusztus 19. 23:00
  „Kár, hogy nem valami ajudis okostojást tartott fogva, ha már egyszer inGÓLstatt.”
 • 2. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 19. 21:57
  „Csak a Kubai Fehér Rum!”
 • 1. tkrs9980 2013. augusztus 19. 15:47
  „Ezek szerint már Kuba sem biztonságos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusban kezdődik Oscar Pistorius pere

Jövő év márciusára tűzte ki egy pretoriai bíróság Oscar Pistorius büntetőperének tárgyalását. Tovább olvasom