Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A szökött rabok közül 27-et megöltek Afganisztánban

Afganisztán - 27 lázadót öltek meg Afganisztánban a péntek éjjel megszökött rabok utáni hajtóvadászat keretében - közölte vasárnap az afganisztáni rendőrség. A nemzetközi erőkkel közösen szervezett üldözésben a NATO-csapatok szerint több mint 1100 megszökött elítéltet keresnek.
A hajsza során eddig 27 fegyveressel végeztek az afganisztáni rendőrség és a nemzetközi haderők emberei, és húsz embert fogtak újra el. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy a megölt és elfogott szélsőségesek is a kandahári börtönből szöktek-e meg. Ellentmondóak az információk a kiszabadultak számát illetően is: a tálibok szerint összesen 400 harcosukat szöktették meg, az afgán hatóságok 886 elmenekült fogolyról tudnak, míg a NATO-csapatok azt állítják: több mint 1100 elítélt oldott kereket.

A péntek éjszakai rabszöktető merényletben a kandahári rendőrség szerint kilenc őr és egy, a szomszédos épületben lakó gyerek vesztette életét. A hatóságok egyébként felszólították a szökött rabokat, hogy haladéktalanul térjenek vissza a börtönbe, különben megduplázzák a büntetésüket, egyben figyelmeztették az állampolgárokat, hogy aki menedéket nyújt az elítélteknek, szintén büntetésre számíthat.

A tálibok szóvivője szerint a két hónapig tervezett akció során előbb egy robbanóanyaggal megrakott tartálykocsival és egy kisebb autóval rohantak neki öngyilkos merénylőik a börtön bejáratának. "Aztán a mudzsahedinjeink (szent harcosok) motorokkal behajtottak a fegyintézetbe, és végeztek az őrséggel" - közölte a szóvivő hozzátéve, hogy minden rabot sikerült kiszabadítaniuk.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. június 19. 07:08
    „Filmet nem készítenek róla? Az efféle embervadászat biztos sok embernek tetszene főleg Amerika barát országokban. Mert aki még nem élvezhette ki a gyilkolás élményeit még nem volt bér-katona, zsoldos, idegen légiós az a filmek láttán még könnyebben toborozható lenne! Hát, ha belehal, legfejebb lesz belőle "hősi hallott" a saját országában! Igaz láttam már egy marhavágó-híd-on egy hentest akit a visszapattanó golyó ölt meg a bika mészárlás közben, de még sem lett hősi hallott, mert a saját országában volt hentes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetet okozott a német rendőrnő, azán lelőtte magát

Németország - Meglőtte magát egy rendőrnő Németországban vasárnap, egyelőre nem tudni miért. A… Tovább olvasom