Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A szlovákok szerint a Fico kormány sikeresebb az előzőnél

Többen tartják sikeresnek a két évvel ezelőtt alakult, Robert Fico vezette szlovák kabinetet, mint ahányan Mikulás Dzurinda két előző jobbközép reformkormányát. Az MVK közvélemény-kutató ügynökség május és június fordulóján készült reprezentatív felmérése szerint a lakosság 33,1 százaléka tekinti sikeresnek Fico koalícióját.
Az 1998 és 2002 közti első Dzurinda-kormány esetében ugyanez a mutató 16 százalék volt, a második, 2002 és 2006 közti kabinetet pedig félidejében csak a lakosság egytizede értékelte pozitívan.Északi szomszédunknál csak 18,2 százaléknyian ítélik úgy, hogy a Fico-kormány többé-kevésbé sikertelen.

Dzurindáék első kormányáról két év után már több mint 46 százalék vélekedett így, s még rosszabb, csaknem 59 százalék volt ez az arány volt a második kormány félidejében. Ficóékról 44 százalék tartja azt, hogy a sikerek és a kudarcok egyensúlyban vannak. Politikai elemzők szerint Ficóéknak sokat segít, hogy tulajdonképpen mostanra értek be a Dzurinda-kormányok idején bevezetett, az akkori koalíciónak sok vonatkozásban népszerűtlenséget hozó reformok gyümölcsei.

Dzurindáék felgyorsították a privatizációt, külföldi tőkét vonzottak az 5,5 millió lakosú országba, bevezették az egykulcsos, 19 százalékos jövedelemadót és a többpillérű egészbiztosítási rendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankönyvek csak szlovák helységnevekkel

Szlovákia - A jövőben a magyar iskolák számára készült tankönyvekben már csak a szlovák nyelvű… Tovább olvasom