Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

A szlovákok is védekeznek a Dunán

Elsőfokú árvízkészültséget rendeltek el szerdán reggel a Duna egész szlovákiai szakaszán - közölte a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat jelentése szerint a reggeli órákban a Duna vízállása minden mérési helyen meghaladta a 650 centimétert, s folyamatosan emelkedett. "A vízszint továbbra is emelkedik, várhatóan egy méterrel, ami a másodfokú készültség elrendelését jelentené" - nyilatkozta újságíróknak Peter Minárik, a vízgazdálkodási vállalat műszaki igazgatóhelyettese. Nagyobb problémák egyelőre sehol sincsenek.
A Morva, a Vág és a Myjava folyók vízszintje ugyan szintén emelkedik, de mérsékelten. Nagyobb aggodalmakat csak a szlovák-cseh határfolyó, a Morva váltott ki. Devényújfalunál a Morva vízszintje 514 centiméterre emelkedett.

Az egész dél-morvaországi, illetve nyugat-szlovákiai régióban zuhog az eső, s valószínűsíthető, hogy ez megemeli a folyó vízszintjét. A Morva Dévényújfalunál már elöntötte a határt, de a lakóházakat nem veszélyezteti. Dél-Morvaországban hat helyen rendeltek el elsőfokú árvízvédelmi készültséget.

Az éjszakai esőzés következtében emelkedett a dél-csehországi folyók és patakok vízszintje is. A régióban öt helyen van érvényben árvízvédelmi készültség, de nagyobb károk sehol sem keletkeztek. A megáradt patakok elsősorban a termőföldeket és a mezőket öntötték el.

A cseh meteorológiai intézet előrejelzése szerint az esős, hideg idő csütörtökön is folytatódik, de a helyzet némiképp javul.

Olvasóink írták

 • 1. adalfold 2009. június 25. 10:22
  „<moderálva>
  Mondom ezt ugy h én is tót származású vagyok. De amit ezek művelnek.
  Kirabolják magyarországot trianonnal, egy antidemokratikus lobbival létrejönnek.
  Aztán emberi jogokban sértik a nemzetiségeket immáron kb 90 éve- megtehetik.
  A szlovák kormány tagjai budapestre tankokat akarnak küldeni.
  És a ...... nemzetközi sajtó mellettük van ezek után is abban h nálunk van nacionalizmus.

  rohadékok.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a tízezer aláírás a Híd nevű új párt bejegyzéséhez

Összegyűlt a szükséges 10 ezer aláírás ahhoz, hogy a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjából (MKP)… Tovább olvasom