Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A szlovák Sme cikke szerint Magyarország megbízhatatlan

Bár még mindig nem érkezett el az elemzők által a vég kezdetének minősített 320 forint/euró határ, de semmi ok sincs arra, hogy erre a közeljövőben miért ne kerülhetne sor.
Nincs kilátás semmire, ami visszaadná a külföld magyar gazdaságba vetett bizalmát, különösen a tekintetben, hogy a politikusok és a lakosság képesek lesznek felelősen bánni a közpénzekkel - írja hétfői kommentárjában a Sme. A szlovák véleményformáló napilap rámutat: éppen a közpénzek tragikusan változatlan helyzete az, ami a mélybe húzza a magyar gazdaságot, amely különben egész jól működik.

"Magyarország alapvető problémája, hogy kevesen fizetnek adót, de szinte mindenki kap valamilyen támogatást és érvényesít valamilyen kedvezményt. És az érintettek többsége politikailag eléggé kiforrott ahhoz, hogy harciasan kiálljon privilégiumai mellett. Még egyetlen befolyásos politikus sem mondta meg az egyszerű népnek, hogy ez így tovább nem mehet, és ily módon egyetlen állam sem tud a végtelenségig működni. Ellenkezőleg: a hatalom megszerzése érdekében azt bizonygatja, ő valahogy elintézi, hogy semminek se kelljen változnia" - írja Peter Morvay, a szerző.

Hozzáteszi: ha valakinek - mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek valamikor régen - mégis volt annyi bátorsága, hogy óvatosan valamit jelezzen, az első tiltakozó hullámnál meghátrált és mindent visszavont.

"A külföld nem bízik a magyar kormányban, de nem ez a legrosszabb. A külföld nem bízik az egész magyar politikai elitben, sem a kormányban, sem az ellenzékben. Nagyon helyesen nem lát semmiféle politikai erőt, amely képes és kész lenne kihúzni az országot a mocsárból, amelyben már mellig elmerült, s tovább süllyed. A legnagyobb felelősség ezért a szocialistákat és a liberálisokat terheli, akik az utóbbi években az országot vezették. A volt kormányfő, Orbán (Viktor) által vezetett ellenzék azonban semmivel sem jobb. Kínosan kerül minden válságmegoldó javaslatot, amely megijeszthetné az embereket. Nincs mit csodálkozni azon, hogy (Orbánék) várható hatalomra jutásához a világ nem fűz semmiféle pozitív várakozást" - záródik a Sme kommentárja.

Olvasóink írták

  • 2. nasi12 2009. március 10. 22:11
    „Mivel a pórnép eddíg is becsületesen dolgozott, ezért teljesen tiszta és becsületesnek tartják sokan azt az elképzelést, hogy márc.15-én a nemzet tömegesen felvonul a fővárosba, majd a parlamentet békésen közrefogják, és addíg nem engedik ki a politikusokat, amíg a nemzet kasszája null szaldóra nem vált. A szegény szerncsétlen nelósok, eddíg is becsületesen dolgoztak, ha selejtet gyártottak, akkor azonnal levonták a fizetésükből. Az óriási hiányért egyértelmüen a politikusok a hibásak, ezért telefonon, vagy a Notebooklukon keresztül azonnal utalják vissza a kasszába a lenyult pénzeket, az offsore cégekből, vagy a Svájci bankszámlákról. Amint a pénzügyminiszter jelenti, hogy megszünt a hiány a politikusok szabadon távozhatnak. Amig hiány van csupán kenyér és víz juthat a parlamentbe.
    Pár nap, vagy pár hét, esetleg pár hónap és az ország vissza áll a növekedési pályára.
    Hajrá Bátor Magyar Nemzet.”
  • 1. comet 2009. március 10. 20:50
    „sok igazság van a cikkben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU támogatja az IMF pénzforrásainak megduplázását

Az Európai Unió pénzügyminiszterei támogatni fogják a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) azt a… Tovább olvasom