Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

A szerb államügyész szerint Mladics Szerbiában van

Ratko Mladics Szerbiában tartózkodik, Radovan Karadzsics pedig valahol a régióban. Ezt Vladimir Vukcsevics a háborús bűnök szerbiai ügyésze jelentette ki. A védelmi miniszter cáfol.
Vukcsevics szerint sikerült Mladics szélesebb mozgáskörzetét bemérni, aminek alapján megállapítható, hogy a háborús bűnökkel vádolt boszniai szerb tábornok Szerbiában tartózkodik. Szerinte most szűkebb tartózkodási helyének behatárolása következik, ami után letartóztatják és Hágába szállítják. Az ügyész e kijelentését részben saját becslésére, részben pedig az eddigi terepi értesülésekre alapozza. Az ügyész szerint Radovan Karadzsics a másik legkeresettebb hágai vádlott ugyan nincs Szerbiában, de valahol a régióban tartózkodik.

Vladimir Vukcsevics a koordinátora annak a szerb kormány által alapított testületnek, amely a hágai szökevények felkutatásával és a Hágával való kapcsolattartással foglalkozik.

Cáfolta az ügyész állításait Dragan Sutanovac szerb védelmi miniszter. Szerinte nincsenek olyan újabb értesülések, amelyek szerint Mladics Szerbiában lenne, amennyiben azonban mégis így van, a szerb hadsereg teljesíteni fogja a feladatát.

Vukcsevics kijelentése azért jelentős, mert ez az első alkalom, hogy a szerb hatalomból bárki is beismerte volna, hogy Mladics Szerbiában van. Szerb politikai elemzők biztosak benne, hogy az ügyész bizonyos információk birtokában tett ilyen kijelentést, de szerintük újév előtt biztosan nem történnek lépések Mladics letartóztatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csehek több mint kétharamada tart a jövő évi reformoktól

A lakosság 70 százaléka tart a Csehországban jövőre életbe lépő átfogó reformoktól - derül ki abból… Tovább olvasom