Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

A szegényekkel való szolidaritásra hívott fel a katolikus egyházfő

A szegényekkel való szolidaritásra hívott fel az év végi hálaadó istentiszteleten szerdán Ferenc pápa a Vatikánban.

Egy olyan társadalom, amely nem törődik a szegényekkel, üldözi őket, bűnözőkké teszi őket, a maffiába kényszeríti őket, elveszíti a szabadságát és megszűnik keresztényi lenni - mondta az egyházfő.

Az egyházfő - aki egyúttal Róma püspöke is - az olasz fővárost érintő, a közelmúltban napvilágra került korrupciós botrányokra utalva ostorozta a korrupciót és a szegények kizsákmányolását.

"Meg kell védenünk a szegényeket és nem védekeznünk kell tőlük. Meg kell védenünk a gyengéket, és nem kihasználni őket" - mondta a katolikus egyházfő több ezer hívő előtt a Szent Péter-bazilikában az általa vezetett vesperáson.

Decemberben az olasz rendőrség őrizetbe vett 37 embert azzal a gyanúval, hogy egy maffia-szerű szervezetet működtettek, amely korrupt városi tisztségviselők révén megrendeléseket kapott az önkormányzattól közfeladatok ellátására, köztük menekülteket befogadó állomások működtetésére. A sajtóban közölt nyomozati anyagok között vannak olyanok, amelyek arra utalnak, hogy a megbízások elnyerői gyakran hasznot húztak súlyos szociális problémákból.

A vesperás a hagyományoknak megfelelően a Te Deum himnusz felcsendülésével zárult. Január elsején a pápa újévi misét mutat be a Szent Péter bazilikában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A palesztinok újabb lépéseket fontolgatnak az ENSZ BT döntése miatt

Izraelben győzelemként értékelték, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elutasította a palesztin államiság megteremtéséről szóló határozattervezetet. Tovább olvasom