Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A szabálytalankodó rendőrök ellen kamera

USA - Magát Jimmy Justice-nak, azaz Igazság Jimmynek nevezi, összes fegyvere egy videókamera, de már lassan a rendőrök réme lesz.
A lesifilmes Jimmy Justice, azzal foglalkozik, hogy kameravégre kapja azokat a hatósági közegeket, akik vétenek a törvény ellen. Előszeretettel filmezi le a tilosban parkoló szolgálati kocsikat, különösen azokat a közlekedési rendőrautókat, amelyek beállnak a buszmegállókba, a "parkolni tilos" zónákba vagy egyszerűen kétsorosan állnak. Ugyancsak számíthatnak érdeklődésére azok a rendőrkocsik, amelyektől nem lehet hozzáférni az utcai tűzcsapokhoz.

Jimmy kamerája mindent lát.
Jimmy kamerája mindent lát.


Jimmy legjobb és leginkább leleplező videóit felteszi a YouTube fájlmegosztó portálra, és rendszeres e-maileket küld a New York-i közlekedési rendőrök szakszervezetének. Fáradozásának máris vannak látható eredményei: több szabálysértő rendőrt büntettek meg az ő filmes bizonyítékai alapján.

A nagydarab, nyers, hirtelen természetű Jimmyt természetesen nem szereti mindenki, ellenségei magamutogató, öntelt, undorító alaknak nevezik. "Úgy viselkedik, mint egy kamasz. Azt hiszem, egy nagy gyerek, különben nem azzal foglalkozna, hogy megfélemlíti azokat, akik a dolgukat teszik" - mondta a szakszervezet elnöke, James Huntley.
Tűzcsap


A digitális korszakban Jimmy Justice az éber polgár új fajtája, és olyan pillanatban bukkant fel, amikor, különösen New Yorkban, egyre gyakrabban használják fel az amatőrök videóit a rendőrök jogsértéseire és túlkapásaira. Az elmúlt hetekben kettő is nagy feltűnést keltett: az egyiken, amelyet a YouTube-on több mint egymillióan láttak, egy rendőr lökött fel egy kerékpárost egy július 25-i, a Times Square-en áthaladó kerékpáros verseny során, holott a rendőr azt állította, hogy őt akarta a biciklista elütni. A másik felvételen egy rendőr bottal vert egy összekötözött kezű, földön fekvő gyanúsítottat, akit július 4-én vettek őrizetbe.

Az érintetteket felfüggesztették a vizsgálat befejezéséig. A New York-i rendőrség egyik vezetője szerint a bűnöket leleplező állampolgári videókat, beleértve a rendőrök által elkövetetteket is, hamarosan közvetlenül a hatóságokhoz lehet küldeni a 911-es segélyszámon keresztül. Ezzel talán sikerül megfékezni azokat a rendőröket, akik a zéró tolerancia elve ürügyén megengedhetetlen eszközökhöz folyamodnak.Olvasóink írták

  • 2. Tabornok 2008. augusztus 05. 16:53
    „Nálunk a piros jelzésen átrobogó volán buszok sem zavarják a rend őreit. A mi rendőreink is így értelmezik a demokráciát, mint az USA beliek.”
  • 1. oldtrucker 2008. augusztus 05. 15:37
    „NÁLUNK IS ELKELNE NÉHÁNY ILYEN EMBER!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerb-horvát vita a Viharról

Szerbia - A 13 évvel ezelőtti háborús propagandát idéző, a sérelmeket felhánytorgató vita alakult ki… Tovább olvasom