Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

A svájci államfő feketelistát sürget a pedofil papokról

A svájci államfő szerint feketelistát kell összeállítani a pedofil papokról, hogy soha többé ne kerüljenek kapcsolatba gyerekekkel.


Doris Leuthard a Le Matin Dimanche című svájci lap internetes oldalán megjelent nyilatkozatában tett ilyen javaslatot. Mint az elnök asszony kifejtette: olyan központi nyilvántartást kell vezetni a pedofil papokról, mint amely már létezik a tanárokról is.

A politikus szerint fel kell állítani olyan központokat, amelyes segítenék az áldozatokat abban, hogy jogi útra tereljék ügyüket. Hozzátette, hogy az ilyen esetekben határozottan kell fellépni, és az egyháznak is vállalnia kell a felelősséget.

"Mindegy, hogy az elkövetők vallásosak vagy sem. Kivétel nélkül mindenkit alá kell vetni a svájci büntető törvénykönyvnek" - hangsúlyozta az államfő.

Leuthard nyilatkozata egy héttel azután hangzott el, hogy az einsiedelni Benedek-rendi apátság főnöke, Martin Werlen azt javasolta, hogy a Vatikán regisztrálja mindazokat az egyházi személyeket, akiket feljelentettek szexuális bűncselekmények elkövetése miatt. Az apát azt szerette volna, ha javaslatát rendkívüli ülésen vitatja meg a svájci püspöki konferencia.

Ennek elnöke, Norbert Brunner azonban azonnal elutasította a kezdeményezést. Az alpesi országban az elmúlt másfél évtizedben több mint 60 olyan esetet vizsgált ki a katolikus egyház, amelyben papok követtek el szexuális visszaéléseket.

Az egyház a minap közölte, hogy jelenleg legalább kilenc súlyosabb esetet vizsgál.

Olvasóink írták

  • 1. dr73 2010. március 28. 15:08
    „Undorítóak,a legtöbb buzeráns pedofil....ingyenélő mihasznák.Eltartja a sok hülye őket....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legalább másfélszáz kínai bányász rekedt egy elöntött tárnában

Legalább másfélszáz kínai bányász rekedt egy vasárnap elöntött tárnában Sanhszi (Shanxi)… Tovább olvasom