Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

A Sme Schmitt jelöléséről

Az 1990-es rendszerváltás óta most történik meg először, hogy olyan személy lesz Magyarország köztársasági elnöke, aki a szocialista rendszer idején is sikeres politikai karriert futott be - írja a Sme című liberális szlovák napilap Schmitt Pálról csütörtökön.

"Paradox módon erre egy olyan kormány idején kerül sor, amely gyakran állítja magáról, hogy antikommunista" - mutat rá a legolvasottabb szlovák politikai újság.
"Schmitt kiválasztása többet árul el a Fideszről, mint amennyi kedves a pártnak. Azt mutatja, hogy Orbán környezetében a pártvezető iránti lojalitás és engedelmesség mindenekfelett van" - írja a Lojális című jegyzetében Peter Morvay.
"A lojalitás és a karrierizmus az, ami a vitathatatlan képességek és a kitűnő fellépés mellett Schmitt-tel kapcsolatban először jut az ember eszébe. Egyetlen probléma, hogy (Schmitt) nem válogatja meg, ki iránt lojális" - vélekedik a szerző.
"Feletteseinek nem okozott csalódást akkor sem, amikor - mint egyike a magas rangú magyar sporttisztviselőknek (miniszterhelyettesi szinten) - nem ellenezte az ország részvételét a Los Angeles-i olimpia Moszkva által elrendelt bojkottjában. Azzal védekezik, hogy nem szavazott. Biztos, hogy nem okoz nekik (feletteseinek) csalódást elnökként sem" - zárja jegyzetét a Sme.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elásták a jövőt Bulgáriában

Elásták a jövőt Bulgáriában: a nemzeti könyvtár szervezésében bolgárok százai vetették papírra és… Tovább olvasom