Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

A románok többsége megvonná az állampolgárságot az autonómiát követelőktől

A román lakosság elsöprő többsége megvonná a román állampolgárságot azoktól, akik Székelyföld autonómiáját követelik, valamint azoktól a roma nemzetiségű személyektől is, akik külföldön bűncselekményt követnek el - derül ki egy hétfőn közzétett felmérésből.
A Pro Democratia Egyesület nevű román civil szervezet felmérése azt próbálta vizsgálni, hogy egy esetleges népszavazáson a szélsőséges retorika miként befolyásolná a referendum eredményét, és miként eredményezne antidemokratikus következményeket a társadalomban.

A megkérdezettek 94 százaléka vonná meg a román állampolgárságot azoktól a roma nemzetiségű személyektől, akik külföldön bűncselekményt követtek el. Majdnem ugyanennyien (91 százalék) egyetértenek a halálbüntetés bevezetésével, 88 százalék szerint pedig büntetőjogilag kell eljárni azokkal szemben, akik az ortodox vallást bírálják. A megkérdezettek 89 százaléka egyetért azzal, hogy vonják meg a román állampolgárságot a Székelyföld autonómiáját követelő személyektől. A felmérés telefonos interjúk alapján készült március 24-27. között 1060 személy bevonásával.

Olvasóink írták

 • 20. Edward 2010. április 04. 07:57
  „Mier!HUZZÁL HAZA NE OSZD ITT AZ ÉSZT TE GENYA!!!”
 • 19. elihu 2010. április 02. 09:49
  „Érdekes látni meirkém hogyan tudod legitimálni egy nép elnyomását, de ha a zsidók torkát kapják el akkor egyből holokausztot, meg antiszemitizmust kajabálsz. A 17 -es hozzá...... meg még annyit, látszik hogy nem itt élsz, mert szerencsére kisumákoltál Tel-Avivba és nem érted meg ezeket az embereket, de frcsögsz össze-vissza.
  18. -hoz: Ez az új törvény? Magyarországon ez benne van az alkotmányban kis pajtás ami nem új. Ezzel inább ne kérkedj, a jogállamiság nem Izrael műfaja.”
 • 18. meir 2010. április 01. 18:43
  „Nalunk Izraelben letezik egy "uj" torveny,miszerint Minden ujonnan erkezo Koteles Husegeskut tenni az Orszagunk Alkotmanyara es zaszlajara!!
  esetleges megszeges eseten azonnal elvesziti az Allampolgarsagot,esazonnali kiutasitasra kerul!!!
  Igy tudjuk elejet venni a nemkivanatos elemek idejovetelenek!!!
  Nalunk,ezzel Minden Allamolgar 100%-ig egyet ert!!!”
 • 17. meir 2010. április 01. 18:39
  „13-vonLichthoffen!!
  aztan hol irtam en olyat hogy nincsen jogotuk obegatni???
  tegyetek!! De!!-ha azok a Hatarontuli szelsosegesek a szatokra vernek erte,okoljatok magatokat,es ne masokban keressetek felelost!!!
  15-!!
  ezt te se gondolod komolyan ugye??!!meghogy nincsen teruleti kovetelesetek?? akkor az a "jelmezes bevonulas"a felvidekre mi volt?? Farsangi bal??Nem am azt hiszed hogy az egesz vilag vak-suket-hulye,es semmit sem lat-ert abbol ami ott foljik nalatok!!??
  Europa Rajtatok rohog mar honapok ota!!!”
 • 16. elihu 2010. március 31. 10:22
  „Kivagyokén!
  Ha azt mondom az USA-nak is van külső és belső államadóssága azzal újat mondok? Mutass egy olyan államot ahol olyan az államháztartás ahol még nyereségesek is tudnak lenni, max. Svájcról tudnám elképzelni.
  Én nem vagyok magyar, de itt élek ismerem a történelmet és mindig meglepődök azon, hogy csak ti magyarok vagytok képesek szidni a saját hazátokat. Szóval ti hülyék vagytok oly sok mindenhez? Nem hinném. Hadd ne én oktassalak ki az érdemeitekről, de elmondom neked, hogy a 2. VH idején amikor a ruszkik már a küszöbön voltak (addig a románok is szövetségesek voltak), az oláhok egszerűen át álltak az oroszok mellé (nem azért mert tökösek voltak, hanem mert az orosz ezt így gondolta), kvázi a magyarokat hátba támadva. De amikor a magyarok is hátat akartak fordítani a németeknek az nem jött össze és az oroszok nem szövetségest láttak Magyarországban, hanem prédát. Ilyen helyzetben kiváncsi lettem volna ki lett volna tökös gyerek.”
 • 15. elihu 2010. március 31. 10:02
  „10. meir! Már megint miről hablatyolsz? Senki nem beszélt itt szélsőségekről. Arról volt szó, hogy a trianoni határok fenntartásához a magyar politika és a környező államok ragaszkodnak leginkább. Magyarország mindig azt hangoztatja még ha senki nem is feltételezte az ellenkezőjét, hogy nincsenek területi követelései és tiszteletben tartják a szomszédos államok szuverenitását, a nyugat meg nagy ívbe sz@rik arra hogy mi van a Kárpát-medencében. Egyedül a szomszédos államok .... hogy bárki vissza venné tőlük azt amit elloptak. Itt persze kivételek vannak: Ausztria, Horvátország, Ukrajna. Velük a magyarok kapcsolata jónak mondható és itt senki nem gyűlöl senkit, mégha szeretnéd akkor sem. (Ukrajnában a Kárpát-alja pl szerintem tök véletlenül ott maradt amikor Szovjetúnió megszünt, szóval a Párizsi békeszerződés nem Ukrajnának itélte ezt a területet) A gyűlölet szót meirkém annyira megszoktad annak kapcsán hogy a zsidóságot egy világ (és nemcsak Kárpát-medence) gyűlöli, hogy szerinted már ez az alapállapot! De ha értelmeset nem tudsz mondani, akkor inkább hallgass!”
 • 14. nyusz 2010. március 30. 22:35
  „Még csoda h.mindenki minket gyülöl,melyik ország/nép kavarja annyira a dolgokat mint a magyar?Egyikse.Ha nem tudták megvédeni anno a hazájukat,most meg ne akarják.Senkinek nincs szüksége vérontásra,natora.”
 • 13. vonLichthofen 2010. március 30. 15:38
  „meir 11,
  jóestét öreg,
  szóval úgy gondolod, hogy a magyar - általad szélsőségesnek nevezett - köröknek nincs joguk akár szóval akár tettel ellenállni a környező /elrabolt - tegyük hozzá/ területekről jövő magyargyűlöletnek?
  Feküdjünk le, mint a birkák és bízzunk ......... kegyelmében.
  Éppen te kell, hogy tudd, ez a közömbös sorsvállalás mihez vezetett.
  Nekünk magyaroknak igen is aktivan kell kiállnunk az elszakított területeken álő magyarokért, a még megmaradt kulturáért és anyanyelvünkért.
  Tudom az most nem schick ha valaki a globális igyekezetek ellen lép fel, de mára világosan kiderült, hogy ez a globalizácio mihez vezet - a kis népek elsorvadásához.

  Nem vagyok benn biztos, hogy jól értettem a hozzászólásodat.

  Kész vagy az ünnepre?”
 • 12. kivagyokén 2010. március 30. 15:09
  „Kedves nice!
  A románoknak NEM VLT adósságuk, még a kommunizmus alatt! Hogy milyen áron, a történelemből tudjuk. Most azért van nekik rendesen. Van aki összeget is ír, ezt én nem tudom, tehát ezzel nem vitatkozom

  4. elihu 2010.03.30. 09:15!

  A magyarok nem azért nem ugrottak ki, mert ,,nem engedték" . A ..... se kértek engedélyt rá, csak mi ehhez is hülyék voltunk, mint annyi máshoz!

  Ettől függetlenül, a véleményem nem változik róluk...<moderálva>
  A dörgölőzés haszna pedig látható: Azok a ,,demokratikus" hatalmak akiknek most a cipőjét nyaljuk, létrehozták a mai Romániát, gyakorlatilag megkétszerezve eredeti nagyságát, a mi kárunkra (Trianon)

  Ja, azon meg ne lepődjünk meg, hogy mindenki utál bennünket a környéken: Gyakorlatilag mindegyik környező ország kapott magyar területet, amit ,,jogos" igénynek tart, és nem akar visszaadni. Három szomszédos ország jelenlegi FŐVÁROSA is Magyarországhoz tartozott valamikor:

  Szlovákia: Pozsony
  Horvátország: Zágráb
  Jugoszlávia (Szerbia): Belgrád (Nándorfehérvár)

  Ettől függetlenül, a románok utálnak bennünket a legjobban, és a legsunyibb módon próbálják a magyar kissebséget ellehetetleníteni

  A Moderátor figyelmébe!
  Béla szomszéd is megmondta? ,, A tények makacs dolgok elvtársak!"”
 • 11. meir 2010. március 30. 14:33
  „A Mai Magyarorszag korbe van veve nagyon is ellenseges szelsosegekkel!!
  Szerbek,Romanok,Szlovakok,Ukranok,Osztrakok,Szlovenek,Horvatok!!!-mindegyik egyuttesen is de kulon-kulon is utalja a Magyarokat!!! ez koztudott ma mar Europaban!!!
  Ja!! -es mindegyik egyenkent is sokkal felkeszultebb erosebb bazistra epulo mint a mostanaban "ebredezo"
  Magyar szelsoseg!! Nagyon oda kellene fogyemlni arra hogy hol, mit, hogyan mondanak!!!”
 • 10. meir 2010. március 30. 14:28
  „7-es!!
  idezlek:
  -"leszamitva a most ebredezo nemzeti ontudatu kornyezo nepecskeket"-
  Csakhogy!!! NEM ELFELEDENDO az a Teny!!! A Roman szelsoseg NEM ugyanazt akarja mint a Magyar szelsojobb!!! Eppen Ellenkezoleg!! Ha valahol melysegesen megvetik,gyulolik a Magyarokat Europaban,akkor az Eppen a Roman szelsoseg!!!
  pl,; az Ukran Nacionalistak 1/2-e annyira sem magyargyulolok mint a Pan-Roman szelsosegesek!!”
 • 9. Jandex 2010. március 30. 13:15
  „3. hozzászólás nice
  Románia államadóssága 143,95 milliárd lej és csökken!:)))
  6. hozzászólás bn
  Mi lesz ha kiszámolják mennyivel lenne több a sarunk ha annyival nagyobb lenne az ország?!:)))
  ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT NEKIK !!!”
 • 8. piskóta 2010. március 30. 12:34
  „cigány nép mit várunk tőlük?”
 • 7. elihu 2010. március 30. 12:29
  „Én egy kicsit úgy látom, hogy Magyarország (és leginkább mindig aktuális vezetői) szigorubban akarja betartani a trianoni dekrétumot, mint maga a nyugat. Leszámítva a most ébredező nemzeti öntudatú környező népecskéket.”
 • 6. bn 2010. március 30. 10:28
  „Azon gondolkodtam a minap, hogy ha a Mávot, meg az OTP be lehet perelni a zsidó deportálás miatt, akkor mi miért nem kezdünk el pereskedni Trianon miatt? Nyilván nem csatolják vissza az elvett részeket (pedig de jó lenne...) de legalább kifizethetnék közel 100 évre visszamenőleg egyrészt a terület értékét, másrészt a területhasználatot, illetve az onnan kivett "elmaradt hasznot". Akkor a románok problémájának egy része megszünne :D”
 • 5. akela4 2010. március 30. 10:07
  „Mindennekaz elhibázott Trianoni döntés és a vezetőink nemtörődömsége az oka, mert a szerződés tartalmazza a feltételeket is és annak betartását utánna a kutya sem ellenőrízte!
  Még nekik áll felljebb, akik bitorolják az Ősi Magyar Földet és sanyargatják Testvéreinket!”
 • 4. elihu 2010. március 30. 09:15
  „nice! Ez nagyon nem nice amit mondasz! Ez inkább stupid! Nincs olyan ország aminek ne lenne külső vagy belső államadóssága!! Gondolkozz mielőtt hülyeségeket beszélsz, vagy rugd seggbe az informátorodat! A helyezkedésről pedig annyit, hogy náluk a kommunizmus gyakorlatilag egy ultra soviniszta, már-már fasisztoid rendszert teremtett míg Magyarországon pedig egy élősködő, eladósodásból fenntartott látszat jóléti államot, ahol a biztonságra a szovjet hadsereg és bábkormánya vigyázott! És mielőtt azt mondod, hogy akkor a magyarok miért nem álltak a szovjetek mellé, elmondom, hogy azért mert nem engedték meg! A gazdaságról pedig még annyit, hogy jelenleg még ők jönnek ide munkát vállalni és nem fordítva! Ezen gondolkodj el kis pajtás!”
 • 3. nice 2010. március 30. 08:10
  „kedves kivagyokén, egy szavunk sem lehet a románokra, ugyanis velünk ellentétben a román államnak egy fillér tartozása nincs, és hamarosan kenterbe vernek bennünket mindenben. Ők legalább tudtak helyezkedni, mi még ahhoz is bénák voltunk.”
 • 2. háté 2010. március 29. 21:24
  „bocskorosok

  Ipolyságon magyar zászló,
  De még vár Komárom.
  A pozsonyi sétatéri híd,
  S a kassai várrom,
  Losonc, Rozsnyó s Ungvár népe
  Jelszavunkat issza,
  Mindent vissza, mindent vissza,
  Mindent, mindent vissza.

  Vissza a szép Felvidékünk
  Minden hegyét, völgyét.
  Vissza tót, s erdejének
  Minden egyes tölgyét.
  Folyóinak, melynek vizét
  A mi földünk issza!
  Mindent vissza, mindent vissza,
  Mindent, mindent vissza.

  Vág völgyében magyar nóta
  Száll a magas égnek,
  S a Kárpátok ormain még
  Őrtüzeink égnek.
  Mindent vissza, mindent vissza,
  Mindent, mindent vissza.

  Nyitra, Ipoly, s a kis Hernád
  Vize ma még tiszta
  De piros lesz, ha nem kapunk
  Mindent, mindent vissza!”
 • 1. kivagyokén 2010. március 29. 21:18
  „Nem meglepetés. <moderálva> Úgy kaptak nagyobb területet, hogy mindíg annak nyaltak, akiktől többet reméletk, és mindíg a földön fekvőbe rúgtak bele. Az Osztrák-Magyar Monarciát is hátbatámadták, a Tanácsköztársaságot is csak akkor merték megtámadni, amikor már csak dísznek kellettek, az oroszoknak is lefeküdtek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatérhetnek New Yorkba a méhek

Újra hozzá kell szokniuk New York lakóinak a zümmögéshez, ugyanis a városvezetés feloldotta a… Tovább olvasom