Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

A riói sárlavinák áldozatainak a száma a sokszorosára nőtt - galéria

Rövid idő alatt a sokszorosára, közel négyszázra nőtt a Rio de Janeiróra és környékére zúdult özönvízszerű esők és földcsuszamlások halálos áldozatainak a száma - közölték csütörtökön a hatóságok.
Az áldozatok száma várhatóan tovább fog növekedni, mihelyt a mentőalakulatok elérik a távolabb eső területeket. Egyedül a brazil nagyváros északi határában lévő hegyvidéki Teresopolisban 168 ember halt meg, és sok eltűntről tudnak a hatóságok. A város egyes negyedeit még nem érték el.

Az egykor svájci bevándorlók alapította Nova Friburgóban szintén 168 ember halt meg a legfrissebb adatok szerint. A XIX. századi brazil császári család üdülőhelyén, a hegyoldalba épült, festői Petropolisban 39 halálos áldozat van.

A mentést nehezíti, hogy sok út járhatatlanná vált. A hatóságok nehézgépeket vezényeltek ki, és kérték a katonaság segítségét is. Két katonai helikopter vesz részt a mentésben, a haditengerészet pedig egy tábori kórházat küldött a helyszínre. A meteorológiai előrejelzés további heves esőzést jósol a következő napokban, miután egyhavi mennyiségnek megfelelő csapadék hullott le 24 óra alatt.

Galéria! Fotók: MTI


Az alig két hete hivatalba lépett Dilma Roussef brazil elnök 460 millió dollárt szabadított fel az újjáépítési alapból a bajba jutott térség megsegítésére, ahol több ezer embert vágott el a külvilágtól az árvíz, s közel 14 ezer ember vált földönfutóvá. Az emberveszteségen felül külön gondja a kormánynak, hogy ez a térség látja el zöldséggel és gyümölccsel Rio térségét. Várhatóan tovább növekszenek a már most is aggasztóan magas élelmiszerárak.

6 óra 7 perc - Néhány óra leforgása alatt csaknem ötszörösére, 257-re nőtt a Rio de Janeiróra és környékére lezúdult özönvízszerű esőzések és földcsuszamlások halálos áldozatainak a száma - közölték helyi idő szerint szerdán a hatóságok.

Néhány órával korábban még 58 halálos áldozatról tájékoztattak. Az áldozatok száma ráadásul várhatóan tovább fog növekedni, mihelyt a mentőalakulatok elérik a távolabb eső területeket.

Egyedül a brazil nagyváros északi határában lévő hegyvidéki Teresopolisban 130 ember halt meg, és 50 eltűntről tudnak a hatóságok. Petropolis városábán legalább 20, Nova Friburgóban pedig 107 ember halt meg a legfrissebb adatok szerint.

Dilma Roussef brazil elnök 460 millió dollárt szabadított fel az újjáépítési alapból a bajba jutott térség megsegítésére, ahol több ezer embert vágott el a külvilágtól az árvíz, és közel ezren váltak földönfutóvá. Sok út járhatatlanná vált, ami nehezíti a mentési munkálatokat.

Olvasóink írták

  • 1. sicc 2011. január 13. 22:45
    „Kezdhetjük építeni a bárkát, jön az özönvíz ! :(
    Mi ez ? Az egész világban rengeteg csapadék esik? Mi lesz még ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország a bécsi utazási vásár díszvendége

Magyarország a csütörtökön megnyílt bécsi Ferienmesse utazási vásár díszvendége a 2011-es… Tovább olvasom