Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A pápa óva intett a középszerűségtől és a pletykálkodástól

Mint mondta "a pletykálkodás káros az embereknek, az egyház munkájának, és környezetének".
Ferenc pápa figyelmeztette szombaton a vatikáni állam tisztviselőit, hogy munkájuk középszerűségbe, pletykálkodásba és bürokratikus akadékoskodásba süllyedhet, ha elfelejtik, hogy az egyház szolgálata hivatás.

A katolikus egyházfő a Vatikán központi apparátusához, a kúriához intézett első karácsonyi üdvözletében arról beszélt, hogy ha nincs meg a szakmaiság, akkor a tisztségviselők munkája lassan középszerűségbe sodródik.

A bíborosokhoz, püspökökhöz, főpapokhoz és a világi emberekhez szólva, akik a Vatikán különböző részlegeit irányítják, azt sürgette, hogy mindig szakmaiságra és szolgálatra törekedjenek.

Az egyházfő szombaton kijelentette, hogy egy olyan kúriát szeretne, amely sokkal fogékonyabb a helyi püspökök igényeire, akik már régóta panaszkodnak arra, hogy Róma lassan és nem segítőkészen avatkozik munkájukba. Hangoztatta: szeretné, hogy az egyház egészében kevesebbet foglalkozzon a moralizálással, mintsem azzal, hogy nagyobb könyörületet mutasson az elesettek iránt. Ugyanakkor dicsérte is a központi apparátus munkáját: előre leírt szövegét kiegészítette azzal a mondattal, miszerint a római Kúriában "voltak és ma is vannak szent emberek".

Ferenc pápa - megismételve korábbi felhívásait - ezúttal is arra kérte a vatikáni tisztviselőket, hogy utasítsák el a rosszindulatú pletykákat.

Megfigyelők ennek kapcsán rámutattak: mostanában a pletykák legfőképpen a pápa által a nyáron megbízott két vizsgáló testület munkájára összpontosulnak: ezeknek az a feladatuk, hogy tanácsot adjanak a vatikáni bank reformjára, illetve a Szentszék pénzügyi és adminisztratív szerkezetének általános ésszerűsítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a kanadai prostitúcióellenes törvényeket

A bíróság mindhárom prostitúcióellenes törvényt megsemmisítette: a nyilvánosházak, a kéjelgésből… Tovább olvasom