Kisalföld logö

2017. 01. 25. szerda - Pál -8°C | -1°C Még több cikk.

A nyilvánossághoz fordult az eltűnt ikerpár édesanyja

A nyilvánosság segítségét kérte eltűnt gyermekei felkutatására szerdán egy Svájcban élő olasz nő.

A történtek több mint egy hete valósággal megrázták Európát, az ügyben immár három ország - Olaszország, Franciaország és Svájc - rendőrsége nyomoz.

Ami az előzményeket illeti, az ikrek apja, Kaspar Matthias Schepp kanadai születésű svájci lakos január 28-án hétvégi láthatásra magával vitte az elvált olasz feleségénél, Lausanne-ban nevelkedő lányait, a 6 éves ikerpárt, Alessiát és Liviát. A megbeszélt időre - január 30-án - azonban nem vitte vissza a gyerekeket anyjukhoz, hanem Lausanne melletti otthonából egy svájci rendszámú, Audi A6 márkájú autóval Franciaországba távozott velük.

A 43 éves férfit látták Annecyben, Toulonban és Marseille-ben is, ahol január 31-én három menetjegyet vett egy Korzikára induló kompra. A szálak Marseille-ből Olaszországba vezettek, ahol a rejtélyes ügy drámai fordulatot vett: múlt pénteken rábukkantak a férfi holttestére a dél-olaszországi Bari közelében, egy vasúti pályatesten. Schepp valószínűleg öngyilkosságot követett el, egy vonat alá vetve magát.

A két kislánynak azonban nyoma sincs, és a három ország rendőrsége az olasz csendőrséget, polgári védelmet, tűzoltóságot, de még a barlangi mentőket és a keresőkutyás szolgálatokat is bevonva igyekszik a két kislány nyomára bukkanni.

Kiemelt fontosságúként kezeli az ügyet az Interpol is, és riadóztatta mind a 188 tagországát, megküldve nekik a lányok fényképét.

Az édesanya számára az első, némileg bíztató jelet a francia államügyészség szerdán közzétett nyomozati beszámolója tartalmazta. A jelentésből az tűnt ki, hogy szemtanúk február 1-re virradó éjszaka látták az édesapát és két lányát a dél-korzikai Propriano kikötőbe tartó kompon.

Az anya ezt követően tette közzé drámai hangú felhívását, a nyilvánosság, illetve szemtanúk támogatását kérve. Felhívásában hangoztatta: reményt keltően hatott számára az, hogy szemtanúk látták elrabolt gyermekeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta két gyermek halt meg 2010-ben az afganisztáni háborúban

Az Afganisztánban dúló háború naponta átlagosan két gyermek életét követelte 2010-ben egy emberjogi… Tovább olvasom