Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A New York-i értéktőzsdén a jövő héten is bizonytalanság az úr

Elemzők szerint egyelőre nincs jele annak, hogy az euróövezeti bizonytalanság miatt elmúlóban volna a befektetői borúlátás a New York-i értéktőzsdén, ahol azonban fordíthat a hangulaton egy jobb havi amerikai foglalkoztatási adat.
Jelentősen gyengültek a részvényárak a hónap eleji kétéves csúcsról, mert a befektetők attól tartanak, hogy kikerülhet az ellenőrzés alól az euróövezeti adósságválság. November 5-e óta az SÚP 500-as index 3,1 százalékkal eset, miután az előző két hónap alatt közel 17 százalékkal nőtt. Pénteken a tőzsdemutató 0,9 százalékkal zárt alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

Megfigyelők szerint az utóbbi hetekben általánossá vált borúlátást alapvetően megváltoztathatja, ha pénteken - a szakértők várakozásának megfelelően - kedvező novemberi foglalkoztatási adatot hoznak nyilvánosságra az Egyesül Államokban. Elemzői előrejelzések szerint novemberben 140 ezer új munkahely jött létre a mezőgazdasági ágazaton kívül. Amennyiben az adat megfelel a várakozásoknak, az akár az év végéig megalapozhat egy növekedési trendet a tőzsdén. A befektetők kedvét a kiskereskedelmi cégek is befolyásolják majd, amelyek már hétfőn beszámolnak arról, hogy miként alakult a forgalmuk "Fekete Pénteken", és azóta.

Az Egyesült Államokban sokmilliárd dolláros bevételt, éves forgalmuknak akár 40 százalékát remélik a karácsonyi ünnepektől a kiskereskedők.

Ennek az időszaknak a kezdetét jelzi a "Fekete Péntek", a hálaadásnapi első hétköznap (ami nem szomorúsága miatt "fekete", hanem mert hagyományosan ekkor vált rendszerint a boltok könyveiben a piros tintával jegyzett veszteség fekete tintával írt nyereséggé).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olajár emelkedett, a forint gyengült egy héten belül

A nyersolaj ára több mint egy dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben a forint… Tovább olvasom