Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A Négy Mancs segítségét kérte a gázai állatkert

A Négy Mancs helyreállította a vízellátást az állatkert területén és számos kifutót, kennelt megjavíttatott. Az állatok takarmányozását is megoldották a következő két hónapra.
A Négy Mancs segítségét kérte a szörnyű helyzetben lévő gázai állatkert. A helyszínen szörnyű állapotok fogadták az állatvédőket: sérült vagy elpusztult kifutók, rémült, sebesült, napok óta éhező, szomjazó állatok, sokszor az elpusztult társaikkal összezárva.

"A helyiekkel rögtön belefogtunk a munkába" - mondja Dr. Amir Khalil, a Négy Mancs katasztrófavédelmi csapatának vezetője.

"Először takarmányt és vizet adtunk az állatoknak. Állatorvosaink beoltották őket, ahol szükséges volt, ott egyéb orvosi beavatkozásokat, gyakran műtéteket is végrehajtottunk. Számos állatnak, például a sasoknak, pelikánoknak, egy páviánnak súlyos sérüléseik voltak, többnyire a repeszszilánkokat kellett eltávolítani. Ez korántsem volt egyszerű, a pávián például elveszítette társait a háborúban, ezért nagyon zavart és agresszív volt."

A Négy Mancs helyreállította a vízellátást az állatkert területén és számos kifutót, kennelt megjavíttatott. A helyi gondozók segítségével az állatok takarmányozását is megoldották a következő két hónapra.

Legutóbb Szerbia kormánya kérte az állatvédők segítségét a balkáni árvíz alatt. Akkor a csapat az evakuált területeken hátrahagyott gazdasági állatokat látta el vízzel, takarmánnyal, hogy az ár levonulása után a gazdák legalább az állataikat épségben vissza tudják kapni. Az állatvédők a járványveszély kitörésének megakadályozására nagy számú állatot is beoltottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama: Magyarország is megfélemlíti a civil társadalmat

Az amerikai elnök szerint Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és… Tovább olvasom