Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A NATO Kadhafi tripoli rezidenciájára mért légicsapást

Moammer Kadhafi líbiai vezető tripoli főhadiszállására mért csapást a NATO légiereje hétfőre virradóra, mire válaszul a Kadhafi-kormány egyik tisztségviselője azzal vádolta meg az észak-atlanti szövetséget, hogy a líbiai vezető életére tört.
A Tripoli közepén fekvő Báb-el-Azizíja épületkomplexumba, Kadhafi főhadiszállásába éjfél után két hatalmas rakéta vagy bomba csapódott be - mondta el a helyszínre vitt külföldi újságíróknak a létesítmény egyik őre. Órákkal a légicsapás után a tűzoltók még a lángokkal küzdöttek. A líbiai kormány egyik tájékoztatási tisztviselője azt állította, hogy 45 ember megsebesült a támadásban, közülük 15 súlyosan, többeket pedig még keresnek.

A tisztviselő állítását független forrásból nem lehetett ellenőrizni. Korábban négy sebesültről szóló hírek láttak napvilágot. Egyelőre nem tudni, hogy Kadhafi hol tartózkodott a támadás idején. Egy líbiai tisztségviselő a légicsapás után mindazonáltal azt állította, hogy a NATO Kadhafit szemelte ki célpontként. Az AFP francia hírügynökség tudósítói úgy tapasztalták, hogy a légicsapás teljesen lerombolta Kadhafi irodáját, a szemben lévő tárgyalótermet pedig részben megrongálta.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a két rakéta vagy bomba súlyosan megrongált egy többszintes épületet, valamint egy másik épületet is. Ez utóbbit szemmel láthatóan inkább protokoll eseményekre használták: díványok, csillárok és képkeretek hevertek a földön a törmelék között. Erőteljes robbanások rázták meg éjfél után Tripolit más helyütt is, három líbiai állami televízió adása egy időre megszakadt, de később folytatódott.

A hétfő hajnali légicsapás egy nappal azután történt, hogy a Kadhafi-erők a hét végén rakéták és gránátlövedékek áradatát zúdították a kormányellenes felkelők kezén lévő Miszráta városára. A NATO légiereje már múlt szombatra virradóra is csapást mért Kadhafi tripoli főhadiszállására.

Olvasóink írták

  • 1. kisem 2011. április 25. 12:20
    „Légtérzár biztosítás, meg a civilek védelme NATO módra, mert szerintük ez is belefér az ENSZ határozatba.
    Gondoltak-e arra, hogy mi is lehetett 911 indítéka? Szerintem nem, annál sokkal beképzeltebbek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama nem nevezte népirtásnak az örmények legyilkolását

Barack Obama az örmények 1915-ben történt tömeges legyilkolásának évfordulóján tartózkodott attól,… Tovább olvasom