Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A mikrovállalkozások bürokratikus terheit könnyítené az EP

Eltörli a mikrovállalkozások számára az éves beszámoló készítésének uniós kötelezettségét az a jogszabály, amelyet szerdán szavazott meg Strasbourgban az Európai Parlament.
A módosítás hatályba lépéséhez szükséges még az uniós tagállami kormányokat képviselő Tanács egyetértése is. Az unióban mintegy 7,2 millió cég köteles éves beszámolót készíteni az EU irányelvei alapján. Ezek közül mintegy 5,4 millió mikrocégnek minősül. Ezek versenyképességének növelése céljából az unió lehetővé kívánja tenni, hogy a tagállamok eltörölhessék a számukra előírt éves beszámolókészítési kötelezettséget.

A mentesség azokra a cégekre vonatkozhat, amelyek a következő három feltétel közül legalább kettőnek megfelelnek: mérlegfőösszegük 500 ezer euró alatt van, nettó forgalmuk 1 millió euró alatt marad, illetve átlagosan legfeljebb 10 munkavállalót foglalkoztatnak a gazdasági év során. Az Európai Bizottság hatástanulmánya szerint a beszámolókra vonatkozó uniós jogszabályok teljesítése a cégeknek átlagban 1558 euróba kerül.

Az előzetes megnyilatkozások szerint a Tanácsban még nem teljes az egyetértés: Franciaország és Olaszország aggályokat táplál e bürokratikus teherkönnyítést illetően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A görögországi sztrájk megbénítja a szolgáltatásokat csütörtökön

Teljesen megbénul Görögország csütörtökön a két legnagyobb szakszervezet által meghirdetett 24 órás… Tovább olvasom