Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A mérgező permet a vetés helyett az ukrán falura hullott

Ukrajna - Egy falura szórta le a gyomirtó permetet véletlenül egy mezőgazdasági repülőgép Luganszk megyében. A településen hullanak a háziállatok, kipusztultak a növények, a helyi lakosok pedig hányingerre és fejfájásra panaszkodnak.
A kisgépnek az egyik farmergazda szántóföldjén kellett volna kiirtania a gyomokat, ehelyett figyelmetlenségből a Luganszk megyei Zorinovka felett ürítette ki a mérgező vegyszert tartalmazó tartályait. Ennek következtében a faluban kipusztultak a vetések, hullani kezdtek a háziállatok, s a lakosok közül is többen fejfájásra és hányingerre panaszkodnak. A járási központból kirendelt vizsgálóbizottság megelégedett azzal, hogy rögzítette a tényeket, a zúgolódó helybélieknek pedig azt tanácsolta, hogy ideiglenesen költözzenek be a városba.

A felháborodott lakosság körében - akik joggal sérelmezik, hogy a téves permetezés veszélyeiről senki sem értesítette őket idejében - már-már lincshangulat van kialakulóban. A helyi tisztiorvosi szolgálat szakemberei megállapították, hogy a faluban termő összes növény mérget tartalmaz. A keletkezett anyagi károk összegzése jelenleg is folyik, s a hatóságok úgy tervezik, hogy a kártalanítás összegét attól a gazdától hajtják majd be, akinek földjét kellett volna gyomtalanítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig ismeretlen törzset fedeztek fel Brazíliában

Eddig ismeretlen brazil törzset fedeztek fel az amazóniai dzsungel nyugati részén a perui határhoz… Tovább olvasom