Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A lengyelek több támogatást várnak a NATO-országoktól

Lengyelország - Lengyelország több támogatást várna NATO-szövetségeseitől, miután beleegyezett az amerikai rakétavédelmi rendszer lengyel földre való telepítésébe - jelentette ki a pozsonyi látogatáson tartózkodó Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter pénteken.
"A rakétavédelmi rendszer egy ellentmondásos projekt, még az Egyesült Államokon belül is vita van róla, mi, lengyelek pedig válalltuk a kockázatot, az egész katonai szövetség érdekében" - vélekedett Sikorski, miután találkozott szlovák kollégájával, Jan Kubissal. A rakétavédelmi rendszert a szlovák kormányfő, Robert Fico több ízben is kritizálta, mondván, hogy Washington nem konzultált eleget a kérdésben Moszkvával. Szlovákia egyébként 2004 óta tagja a NATO-nak.

"Lengyelország elfogadja az orosz egyet-nem-értés következményeit" - fogalmazott Sikorski. Washington tíz elfogórakétát készül lengyel földre telepíteni annak az átfogó rakétavédelmi rendszernek a keretében, amelynek az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Grönlandon már vannak bázisai.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent az öngyilkos merényletek és bin Laden támogatása

Jelentősen csökkent az elmúlt hat évben azoknak a muszlimoknak a száma, akik elfogadhatónak tartják… Tovább olvasom