Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

A Kisalfold.hu áprilisi tréfájából valóság lett

A labdarúgó Európa-bajnokság idejére az osztrákok visszaállítják az ellenőrzést schengeni belső határaikon. Az osztrák–magyar határszakaszon június 5-től egy hónapon át ismét kérhetik az úti okmányokat. Az ellenőrzésben magyar rendőrök is részt vesznek.

Ismét ellenőrzik a határátkelőhelyeket az osztrák–magyar határszakaszon a labdarúgó Európa-bajnokság időtartama alatt. Hazánk schengeni csatlakozása után alig fél évvel újra visszaáll a határellenőrzés, ám nem véglegesen és nem is olyan formában, mint az korábban zajlott.

Az osztrák kormány már korábban bejelentette, rendkívüli biztonsági óvintézkedésként az EB ideje alatt visszaállítja az ellenőrzést a belső schengeni határokon. A schengeni egyezmény lehetővé teszi ugyanis, hogy egy-egy nagyobb nemzetközi esemény idejére bármely tagország visszaállíthatja a határellenőrzést. A közbiztonság erősítése, az esetleges rendbontók időben történő kiszűrése érdekében az osztrákok ezért úgy határoztak, hogy június 5-től egy hónapon át élnek az ellenőrzés jogával.

A Kisalfold.hu április 1-én, más sajtóorgánumokhoz hasonlóan, egy ártatlan álhírt bújtatott el a napi híradások között. Nos, úgy tűnik, az akkor tréfának szánt Schengeni záróra: ismét szigor az osztrák-magyar határon című írásunk, részben megvalósulni látszik.


A tervek szerint az ellenőrzés egy hónapon keresztül nem folyamatos, kizárólag a kiemelt időszakokban történik. Újszászi Zsolt alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának vezetője lapunknak elmondta: osztrák kollégáikkal naponta egyeztetnek a teendőkről. Az osztrákok – az adott mérkőzésekhez igazodva – határoztak arról, hogy mely napokon és időpontokban szükséges a határellenőrzés.

Ennek pontosítása még folyik, ám annyi bizonyos, hogy lesznek olyan napok, amikor 24 órában folyamatos lesz az ellenőrzés, illetve olyan időszakok is, amikor csupán néhány órán át tart majd. Lehetőség szerint mindezt igyekeznek úgy megoldani, hogy elkerüljék a torlódásokat. Az ellenőrzést kizárólag a kilépőoldalon vezetik be, a belépősávokban változatlan marad a forgalmi rend.

Az átkelő ideiglenes átalakításáról a hatóságok egyeztetnek az autópálya kezelőjével, a társaság szakemberei végzik majd el a munkálatokat. A tervek szerint a kilépőoldalon, ahol jelenleg két sávon megy a forgalom, jobbról és balról is eltávolítanak néhány betonelemet, ahol kiterelhetik a forgalmat. Itt a fülkék vonalában történik majd az ellenőrzés. A rendőrök nem minden autóst terelnek be: szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak.

A magyar rendőrök az autók előválogatásában és az ellenőrzésben is részt vesznek. A zöldhatárt és a kis átkelőket magyar–osztrák közös járőrpárok ellenőrzik fokozottan. Az alezredes felhívja az Ausztriába tartók figyelmét, hogy ebben az időszakban még inkább figyeljenek arra, hogy magukkal vigyék a megfelelő úti okmányukat.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Tűzimádó 2008. június 02. 10:00
  „rrrrrrrrrrr (Ennyire tellik? )

  Gyere át ide aztán maj´ jól pofánváglak a beírásodért! Mocskos labanc!!!!!”
 • 23. rrrrrrrrrrr 2008. május 26. 13:34
  „Mit sirtok kis laposkepü fergek ! Nem adnank nektek munkat korrogna a gyomrotok! pofa be ! Nektek csak nagy a pofatok mindig csak a multal mutogatoztok , de ebresztö a jelenben elünk es a jövö fele haladunk ! reggelente akkora nepvandorlas van Austria fele mint annak idejen a hunok . ismerjetek be csak voltatok valakik a jelenben nem vagytok sehol es a prognozisok szerint a következö 30 evben sem lesztek nagyon elöl !
  Tehat örvendjetek hogy dolgozhattok , de kedvem szerint az egessz golyaszabalo paprikajancsikat hazakergetnem a parszt kuruc honukba !”
 • 22. Korrekt 2008. május 23. 00:33
  „>>>>7. Balekland 2008.05.21 20:13
  Korrektnek!
  Bocsáss meg igazad van! Tényleg meg kellene "tannúlni" viselkedni NEKED! Hülye mielőtt írsz nézz körül, tele a pláza meg a város viselkedni nem tudó lumpen labancal!<<<<<

  -----------------------------------------------------------------------------------

  ......van a sógorok között is gyenge portéka, DE VELED MEG TELE VAN AZ ORSZÁG
  ....na mind 1, ugy se érted:(”
 • 21. Korrekt 2008. május 23. 00:24
  „>>>>14. NoBo 2008.05.22 09:07
  2-es hozzászólónak (Korrekt):
  Ha már hozzászólsz (ha igazad van, ha nem), akkor tanulj meg helyesen írni..<<<

  ---------------------------------------------------------------------------
  MI KÖZÖD HOZZÁ BUNKÓKÁM?
  ...te végetted zérják le a határt....elösször tanúlj meg európai módra élni aztán pofázz a helyesirásról...nyakig jársz a fölfordulásban és a helyresirás zavar”
 • 20. hunenkonig 2008. május 22. 14:24
  „Tisztelt Putyiloov és minden nagy Kuruc vitéz !
  Tört´nt 1956 - ban amikor mintegy 80.000 vérzö orrú hös kuruc a sajáqt kommunistái és szovjet barátai elöl a labancok segítségét kérte ´´Személyes emlékem, hogy meg is kapta, azóta mindez feledésabe került és a soviniszta szemüveget teszitek fel. Nagyon ronda emberi tulajdonság-.
  Hol voltak különben a hös kurucoki, amikor 60.000 cigányuk a honuk alatt kiszivárgott Olaszorságba és várja a visszatelepülést
  A kedves olvaso ekkor még a kurucbajuszt növesztette, vagy talán áruházi lopáson érték, attól olyan dühös.
  Egyébént a legnépsazerütlenebb ország az E-ban lengyelország : a kétarcu keresztény - tolvaj nép.
  Üdvözlettel hunenkonog”
 • 19. látó 2008. május 22. 13:03
  „Kedves hozzászólók!
  Tulajdonképpen mi a probléma? Az, hogy megint meg kell állni? Ha akarnák, akkor minden nap mélységi ellenőrzést csinálnának, mert erre is lenne jogalapjuk. Indokolt esetben bármikor vissza lehet állítani az ellenőrzést. A nagyobb probléma amit Kiss Gyula topictárs említ. Én is láttam a híreket. Teljesen kikeltek magukból és kérdezték mi ez már megint vasfüggöny?
  Szóval ezek odaát azt hiszik, hogy a gyarmatukról beszélgetnek, és azt gondolják, hogy nekik mindent lehet, nekünk meg kuss.
  Meg kell állítani az osztrákok agymenését!”
 • 18. m.jancsi 2008. május 22. 12:48
  „Tisztelt Kisalföld! Nem akartok véleletnül azzal tréfálkozni, hogy ez a semmirevaló, hitvány kormány egy hónapon belül a pokolba távozik? Hátha bejön.”
 • 17. kuruc 2008. május 22. 11:45
  „én sem értem a főcímet !?!?!?, hisz ezt már április 1 előtt tudtuk hogy ez lesz! Vagy a Kisalfold.hu nem tudta?”
 • 16. c1 2008. május 22. 11:37
  „No Bo
  Tudsz irni. Látom OKOS vagy”
 • 15. bácsbokodembrió 2008. május 22. 11:25
  „De amúgy jól kinevettek egyesek, hogy bedőltem az áprilisi tréfának, lássátok és...”
 • 14. NoBo 2008. május 22. 09:07
  „2-es hozzászólónak (Korrekt):
  Ha már hozzászólsz (ha igazad van, ha nem), akkor tanulj meg helyesen írni...”
 • 13. giorgiogrande 2008. május 22. 07:02
  „Ezt már sorompóbontáskor tudni lehetett, ne hogy már hír legyen!! Az osztrákok állítják vissza nem a magyarok és asszem teljesen joggal az EB érdekében. Jussunk el oda hogy EB-t rendezhetünk aztán akkor mi is lezárjuk a labancok előtt.”
 • 12. Kiss Gyula 2008. május 21. 23:26
  „Tegnap az osztrák regionális TV "Burgenland Heute" vezető híre volt jó nagy felháborodással és csinnadrattával körítve, hogy Deutschkreutz szomszédságában Harkán egy "magyar" saját építkezését körbe merte (!!!) keríteni a tulaj, minthogy a telke egyik oldala a határra esik.
  Hát így állunk határ-ügyben: EU = egyenlők + még egyenlőbbek.”
 • 11. hatar VAN VOLT LESZ 2008. május 21. 22:16
  „A nemetek ugyanezt csinaltak evekkel ezelott. Ez Nyugat-Europaban bevett szokas, es nem csak nagy rendezvenyek alkalmabol, de barmi mas okkal is. Minden orszag elrendelheti a hatarellenorzest (bunozokkel kapcsolatban), ezert NEM szabad lebontani a hatarokat. Minden orszag sajat vedelmeben teszi.
  Persze az osztrakok minden alkalmat ki fognak hasznalni, hogy ellenorzest tartsanak. Nemhiaba a legutaltabb nep Europaban (es meg ezen csodalkoznak is).”
 • 10. Putyilov 2008. május 21. 20:33
  „Én csak azt nem értem,hogy miért kell nekünk ehhez asszisztálni???? És mennyibe kerül ez nekünk??
  Oldják meg a labancok.
  A saját magunk ellenségei vagyunk?
  Miért kell folyton a labanc pöttyös valagát nyalni?
  Semmivel sem különbek nálunk. Sőt.”
 • 9. Attila. 2008. május 21. 20:31
  „A német-osztrák határt is életre hívják? És az osztrák-szlovákot? Vagy csak megint a magyart? Van a labancoknál éppen elég rém, lásd az amstettenit. Nézzenek körül otthon először....”
 • 8. Harry Krüger 2008. május 21. 20:17
  „És ki fog ellenőrizni magyar részről? Azok a határőrök, akik nyugdíjba menekültek az "integráció" elől, vagy azok a volt határőrök, akiket most rendőrként oboáztatnak az aktuális vezetőik a nagyfaluban (Bp.)? Vagy az a rendőri állomány, aki még azt sem tudja, hogy osztrák állampolgár csak jogosítvánnyal nem léphet Mo. területére (félreértés ne essék, nem azért nem tudja, mert rendőr, hanem azért, mert soha senki nem mondta el neki és nem is volt szüksége rá, hogy tudja), mert abból nem derül ki, hogy osztrák állampolgár? Szóval kétlem, hogy ha lesz is ellenőrzés, az komoly lenne.... (max olyan, mint tavaly decemberben...)”
 • 7. Balekland 2008. május 21. 20:13
  „Korrektnek!
  Bocsáss meg igazad van! Tényleg meg kellene "tannúlni" viselkedni NEKED! Hülye mielőtt írsz nézz körül, tele a pláza meg a város viselkedni nem tudó lumpen labancal!”
 • 6. Don Kartács 2008. május 21. 20:10
  „A nácik szerint a magyarok nem tudnak viselkedni? Nem tudom kik azok, akik kifordulnak magukból, ha Sopronban járnak. Áteszi őket a rosseb, felzabálják a boltokban a termékeket, a papírokat ott hagyják, ha nem figyelnek rájuk kilopkodják a termékeket a boltból, jobban szemetelnek, mint mi soproniak, soroljam még? 150%-ban azt teszik a városban a tisztelt sógorok, amit ők kiírnak a táblájukra.

  Ha megoldható lenne az összes burgenlandi parasztot kiutasítanám az országból, mert zömükben ők fordulnak meg nálunk és sajnos csak róluk keresztül tudjuk megítélni az egész osztrák államot.”
 • 5. miracle 2008. május 21. 19:25
  „Samu
  Mert miért is kéne pattogni? Lehetővé teszik nekik a Schengeni játékszabályok.

  Egyébként nem volt nagy kunszt áprilisban arra célozgatni a Kisalföld részéről, ami már decemberben is tudható volt...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ehud Olmert veszélybe sodorja Izraelt?

Az izraeli telepeseket tömörítő szervezet vezetője szerint Ehud Olmert kormányfő veszélybe sodorja… Tovább olvasom