Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

A kalózbandák még harminc túszt tartanak fogva az Ádeni-öbölben

Az elmúlt években jelentősen csökkent a tengeri rablók által túszul ejtett emberek száma, amely néhány évvel ezelőtti még több mint hétszáz volt.
A kalózbandák még mindig fogva tartanak harminc túszt az Ádeni-öbölben  és a Szomália körüli vizeken - jelentette ki hétfőn Tony Millar, a kalózkodás elleni Egyesített Nemzetközi Haditengerészeti Erő távozó parancsnoka.

Az új-zélandi sorhajókapitány augusztus óta látta el a soros parancsnoki tisztséget. Elmondta, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent a tengeri rablók által túszul ejtett emberek száma, amely néhány évvel ezelőtti még több mint hétszáz volt.

Millar parancsnoksága alatt igen eredményesen működött a hét ország haditengerészeti erőiből alakult, tizenkét hadihajóból, három járőröző és felderítő repülőgépből álló egység.

Az elmúlt fél évben a nemzetközi haditengerészeti erő, a NATO és az Európai Unió, valamint más függetlenül tevékenykedő országok együttműködésének köszönhetően nem volt sikeres kalóztámadás, bár történt többtucatnyi gyanús vagy agresszív magatartásra utaló fellépés a térségben. Ez utóbbiak könnyen fordulhattak volna támadásba, ha a kalózkodás elleni erők nem lettek volna készek azonnal akcióba lépni - írta közleményében a kapitány.

A kalózkodás elleni nemzetközi erők parancsnokságát mostantól a thaiföldi haditengerészet látja el az Ádeni-öbölben és a Szomália körüli vizeken.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb megégett, lefejezett holttesteket találtak Dél-Mexikóban

Nem messze onnan, ahol három nappal korábban 11 hasonló tetemre leltek, s ahonnan szeptember végén 43 diák tűnt el. Tovább olvasom