Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A Kaczynski-légikatasztrófa ügyében a nyomozás folytatódik

Oroszország teljes egészében felderíti a Lech Kaczynski lengyel államfőt szállító repülőgép balesetének okait.

A két ország illetékesei memorandumot írtak alá arról, hogy az orosz fél átadja Lengyelországnak a gép két feketedobozában talált felvételek másolatát még hétfőn.

A felvételek másolását a sajtó jelenlétében hétfőn kezdték meg az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) laboratóriumaiban.

Ivanov kijelentette: nem zárja ki, hogy később a lengyel félnek átadják az eredeti felvételeket és a nyomozás egyéb anyagait is, s hogy a nyomozás folytatásába is bevonják a lengyel fél képviselőit.

Alekszandr Basztrikin, a legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság vezetője kijelentette: a gépen nem történt robbanás a lezuhanás előtt, és a bizottság még egész sor szakértői állásfoglalást kért be. Basztrikin hangsúlyozta, hogy a katasztrófa okainak felderítésében mindvégig részt vettek a lengyel fél képviselői is.

Lech Kaczynski lengyel elnök repülőgépe április 10-én zuhant le Szmolenszk mellett. Az államfő a szovjet vezetés utasítására 1940-ben legyilkolt több mint 20 ezer lengyel hadifogoly emlékhelyére tartott Katyinba (Katyn). A gépen utazó mind a 96 személy életét vesztette.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forródrót létesül Japán és Kína között

Japán és Kína forródrót létrehozásáról és vitatott gázmezők közös kiaknázásáról folytatandó… Tovább olvasom