Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A hóval együtt a szemét is ellepte az ukrán fővárost

Ellepte a szemét Kijevet, ugyanis a múlt pénteken kezdődött háromnapos hóvihar óta szünetelt a háztartási hulladék elszállítása az ukrán fővárosban.
Ellepte a szemét Kijevet, ugyanis a múlt pénteken kezdődött háromnapos hóvihar óta szünetelt a háztartási hulladék elszállítása az ukrán fővárosban - írta csütörtökön az ukrán sajtó.

A város vezetése azt állította, hogy már szerda este elkezdték a szemétszállítást, és ígértet tett arra, hogy a hétvégéig az egész városból eltüntetik a csaknem egy hete gyűlő háztartási hulladékot. A házak belső udvarairól a havat viszont csak a hétvégén tudják elkezdeni takarítani.

Az ukrán híradások szerint a szemétszállítás a fővárosban azért állt le, mert a teherfogalmat - beleértve a soktonnájú szemétszállító autókat - kitiltották az ítéletidő, illetve az úttisztítási munkálatok miatt Kijevből. Ráadásul hiába hajthattak volna be, a több mint félméteres, eltakarítatlan hóban nem tudták volna megközelíteni a lakóházak szemétlerakóit.

A főváros szemétégető üzemének vezetője eközben közölte, hogy az elmúlt napokban - épp a kevés beszállított hulladék miatt - a vállalat csak 50 százalékos kapacitással dolgozott.

Közben ökológusok árvízveszélyre figyelmeztetnek a hónap végétől várható felmelegedés következtében. A kijevi vezetés külön segélyvonalat helyezett üzembe, amelyen a lakosok az elkövetkező napokban bejelentést tehetnek elárasztott udvarokról, alagsorokról, aluljárókról, utakról, járdákról és minden egyéb, árvíz okozta problémáról.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptomban elfogtak három búvárt, akik egy internetkábelt akartak elvágni

Az egyiptomi parti őrség elfogott szerdán három búvárt, akik megkíséreltek elvágni egy tenger alatti… Tovább olvasom