Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

A holland egyház fiúkat kasztráltatott az 50-es években

A holland katolikus egyház több fiatal fiút kasztráltatott az 50-es években, hogy "kigyógyítsa" őket állítólagos homoszexuális hajlamukból - írta szombaton az NRC Handelsblad.
A lap forrásainak legalább tíz ilyen esetről van tudomásuk. Az állítások alapját az egykori műtéti beavatkozások elszenvedőinek vallomásai, orvosi jelentések, magánlevelek és ügyvédi dokumentumok képezik. A kasztráltak olyan kiskorú fiúk voltak, akiket korábban katolikus iskolákban vagy internátusokban egyházi személyek megrontottak.

A sebészeti beavatkozásokra az egyház fennhatósága alá tartozó pszichiátriai klinikákon került sor; a műtétek indikációja úgy hangzott, hogy a gyerekeket "meg kell szabadítani a betegségüktől".

Hollandiában tavaly decemberben tették közzé egy vizsgálóbizottság jelentését, amelyből kiderült: 1945 után az ország katolikus egyházi intézményeiben több tízezer gyermeket rontottak, illetve erőszakoltak meg. Jóllehet már akkor felmerült annak a gyanúja, hogy sor került kasztrálás mint "a homoszexualitás gyógyítását célzó terápiás módszer" alkalmazására, ez a körülmény nem került bele a jelentésbe.

Wim Eijk, Utrecht érseke decemberben bocsánatot kért a visszaélések elszenvedőitől, majd a jelentés nyilvánosságra kerülése után úgy fogalmazott, hogy annak tartalma "szégyennel és fájdalommal tölt el".

Olvasóink írták

 • 7. Goldman 2012. március 18. 12:10
  „Azt hiszem a P. Márióval és rokonaival itthon is el kellene kezdeni és akkor a holland tévében jogos lenne a téma a c. kisebbséggel szembeni dolgokról. Remélem amit márió csinált arról is beszélnek majd a holland tévében”
 • 6. Valaki 2012. március 18. 11:33
  „Ez nagyon jó ötlet volt az egyház részéről! Persze a liberálisok megint pampognak. :))))”
 • 5. samsungi 2012. március 18. 06:03
  „egyházi személyeket mikor fognak kasztrálni?”
 • 4. Gutame 2012. március 18. 03:35
  „Biztos Freud az Isten!”
 • 3. Gutame 2012. március 18. 03:21
  „Szar is lehet a pszichológusoknak, hiszen Freud az Isten nekik. Ő alkotta meg a képzeletével ezt a felfogást erről a képzelt világról! A modern tudomány neki hisz? Róla szól a pszichológia?”
 • 2. pamutzokni 2012. március 17. 21:08
  „Rosszul írtam, mert Freud nem nekem adott igazat (kissé nehéz is lenne, hiszen már nem él és kissé nagyképű is lenne:) )
  Hanem elgondolásom helyességét vélem felfedezni Freud írásában. (előbb támadt egy gondolatom s sokkal később olvastam Freud-ot)”
 • 1. pamutzokni 2012. március 17. 20:53
  „Hát igen, ismét a katolikus egyház... Cölibátust el kellene már törölni végre (menjetek és sokasodjatok), ha valaki nem akar gyereket az maga döntse el (szabad akarat) ne pedig tiltsák neki. Az pont szembe megy a biblia tanításával.
  Így nem tudnának elbújni a csuha mögé (Ennek történelmi oka van. Régen az emberek átlag életkora 35-40 év volt, fiatalon házasodtak és szültek (Rómeó és Júlia pl ha életben maradtak volna:) ), a meleg srácok csak úgy nem tűntek fel az embereknek, ha berakták őket papneveldébe).
  Evilági dolgon:
  Szégyen amit a srácokkal tettek, s szégyen az is, amit ma tesznek. Simán áthelyezik a papot máshová és ennyi.
  Más részről statiztikák szerint is a megrontott/zaklatott fiúk döntő többsége meleg lesz.
  Bizony, a homoszexualitás "tanítható". Ezért se adnék egynek sem gyereket.
  A másik oldal is érdekes, a női. Rengeteget ismerek aki mondja, fiatalon kipróbálta egy másik lánnyal. Érdekes, fiúk brahiból sosem csókolóznak vagy fekszenek le egymással.
  Freud szerint: "minden ember biszexuális lesz élete egy szakaszában" Hát pszichókám, inkább csak a nők :) Igaz ír a kényszer homozásról is, ami nekem ad igazat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíriában civilek és biztonságiak is meghaltak a robbantásokban - felkavaró fotók

Két robbanás rázta meg szombaton a szíriai fővárost, többen meghaltak. Tovább olvasom