Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A hágai szenátus támogatta a Lisszaboni Szerződést

Hollandia - Támogatta keddi ülésén a hágai szenátus a Lisszaboni Szerződést, és ezzel végső szakaszába lépett az írek által korábban elutasított dokumentum hollandiai ratifikálása.
A szerződés egyébként éppen azt az uniós alkotmánytervezetet hivatott helyettesíteni, amit 2005-ben a franciákkal egyetemben a holland választók is elutasítottak. A mostani holland jóváhagyáshoz azonban nem volt szükség népszavazásra, a törvényhozók maguk dönthettek arról.

A holland parlament alsóháza már június 5-i ülésén helybenhagyta a Lisszaboni Szerződés ratifikálást, amely a mostani felsőházi döntéssel együtt már csak Beatrix királynő aláírására vár, hogy jogerős legyen.

Ha ez megtörténik, Hollandia lesz a 21. uniós tagállam, amely elfogadta a dokumentumot. Ahhoz azonban, hogy a Lisszaboni Szerződés életbe lépjen, az Európai Unió mind a 27 országában ratifikálni kell a szervezeti megújítást célzó megállapodást. A folyamatnak azonban gátat szabott, hogy egy június 13-án tartott népszavazáson az ír választók 53,4 százaléknyi "nem" szavazattal elutasították azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chilében keresik a nácivadászok Dr. Halált

Chile - A Simon Wiesenthal Központ nácivadászai Chilébe érkeztek, hogy ott folytassák a kutatást a Dr. Halálként emlegetett Aribert Heim ellen. VIDEÓVAL Tovább olvasom