Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

A Gazprom még júniusban elkezdheti építeni a Török Áramlatot

Az orosz óriásvállalat június végéig elkezdheti a csővezeték építését Törökország felé a Török Áramlat projekt részeként.
Taner Yildiz hozzátette: Ankara gondolkozik azon, hogy tőkéstársként is beszálljon a projektbe. A miniszter szerint Ankara egyszerű elosztó-tranzitországnál nagyobb szerepet szeretne játszani a projektben, tulajdonosi jogokról és partnerségi megegyezésről tárgyalnak Oroszországgal.

Törökország jelentős mértékben függ az orosz gázszállításoktól. Tavaly a Kék Áramlaton és a transzbalkáni vezetékeken keresztül 27,4 milliárd köbméter orosz földgázt importált, ami az ország teljes gázbehozatalának több mint felét tette ki.

Oroszország tavaly decemberben leállította a Déli Áramlat gázvezeték projektet, amelynek révén Ukrajnát elkerülve szállítottak volna orosz gázt Európa déli része felé.

Moszkva a Déli Áramlat alternatívájaként a Török Áramlat kiépítését szorgalmazza, amelyen a tervek szerint évi 63 milliárd köbméter gázt szállítana 2020-tól.

Taner Yildiz megemlítette azt is, hogy Törökország szeretné növelni a Türkmenisztánból érkező gáz mennyiségét. Elsősorban magánvállalatokon keresztül évi 8-10 milliárd köbméter türkmén gázt importálnának - mondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt egy magyar lány Londonban

Barátai jelentették be a rendőrségen Fejnsarosi Kristina eltűnését, aki szerda reggel óta nem adott… Tovább olvasom