Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A gazdaság állapota foglalkoztatta a szavazók többségét

USA - Az amerikai választók többsége számára a legfontosabb kérdés a gazdaság állapota volt a keddi elnökválasztás napján a CNN exit poll eredménye szerint.

A hírtelevízió országos szintű felmérése szerint a szavazóhelyiségeket elhagyó választók 62 százaléka jelölte meg a gazdaságot a legfontosabb kérdésként. A megkérdezettek 10 százaléka az iraki háborút nevezte a legfontosabb kérdésnek. Harmadik helyen a terrorizmus (9 százalék), a negyediken az egészségügy (9 százalék), az ötödiken az energiakérdés (7 százalék) szerepelt. Az AP hírügynökség exit poll eredménye is a hírtelevízióhoz hasonlóan azt mutatta, hogy tízből hat szavazó számára a gazdaság volt a legfontosabb kérdés.

A megkérdezettek 40 százaléka arról számolt be, hogy családjának anyagi helyzete az utóbbi négy évben romlott, 50 százalék aggódik, hogy az elkövetkező egy évben nehézségei lesznek a pénzügyi válság miatt. Az exit poll felmérés szerint a választók kétharmada aggódik, hogy nem lesz képes fizetni egészségbiztosítását, és ugyanekkora hányad tart attól, hogy újabb terrortámadás fogja érni az országot.

George Bush elnök tevékenységét csak egyötöd értékelte pozitívnak. Ez a mutató megegyezik az utóbbi hónapok felmérési eredményeivel. A kongresszus munkáját sem értékelték többen jónak. A megkérdezettek több mint fele nem ért egyet azzal, hogy a kormány 700 milliárd dolláros pénzügyi mentőövet nyújt a bankoknak.

Olvasóink írták

  • 1. Joe Sixpack 2008. november 05. 12:57
    „Igen ez volt a fontos és nem a buziházasság vagy a terrorizmus, amivel Bush és pártja etette a népet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McCain-stáb: az exit poll eredmények Obama javára tévednek

USA - Az amerikai republikánus elnökválasztási kampánystáb kedden arra figyelmeztette a sajtót: ne… Tovább olvasom