Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

A gazdag osztrák gyorsabban gazdagszik

Mintegy háromszor olyan gyorsan, mint a kevésbé tehetősek.
A tehetős osztrákok vagyona mintegy háromszor olyan gyorsan gyarapodik, mint a kevésbé tehetőseké és a lakosság leggazdagabb 10 százalékának a birtokában van a teljes osztrák vagyon kétharmada - derül ki a felső-ausztriai munkaügyi kamara (Arbeiterkammer Oberösterreich, AKOÖ) tanulmányából.

Az osztrák lakosság mintegy 928 milliárd euró vagyonnal rendelkező 10 százaléka - 380 ezer háztartás - több mint kétharmadát birtokolja a teljes osztrák vagyonnak és óránként 3,2 millió euróval lesz gazdagabb. A lakosság fennmaradó 90 százaléka - 3,4 millió háztartás - a vagyon egyharmadát birtokolja, 410 milliárd eurót, ami óránként 1,2 millió euróval gyarapszik.

A vagyonkimutatás a pénzügyi vagyon mellett magában foglalja az ingatlanvagyont, a részvénytulajdont és a befektetési alapokban elhelyezett vagyont is.

Az osztrákok vagyoni helyzetének valós idejű alakulása az Arbeiterkammer Oberösterreich (AKOÖ) és a linzi Johannes Kepler Egyetem (JKU) által készített "Reichtumsticker" weboldalon tekinthető meg. Az oldal 20 perces pénteki bemutatója alatt az osztrákok tehetős 10 százaléka 1,050 millió euróval, a lakosság fennmaradó 90 százaléka pedig 584 ezer euróval lett gazdagabb.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a terrorellenes művelet Kelet-Ukrajnában

A műveletben résztvevő egységek húsz fegyveres szakadárt megöltek, miközben két katonájuk elesett. Tovább olvasom