Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

A gazdag országoknak meg kell változtatniuk életmódjukat

Kína - A kínai kormányfő, Ven Csia-pao pénteken kijelentette, hogy a gazdag országoknak meg kell változtatniuk életmódjukat, és segíteniük kell a klímaváltozás elleni fellépést.
A miniszterelnök egy kétnapos pekingi nemzetközi klímaváltozási tanácskozáson felszólalva hangsúlyozta, hogy a klímaváltozásért a fejlett országok a felelősek, ezért az ő kötelességük megoldást találni, megváltoztatva fenntarthatatlan életmódjukat. "A fejlett országoknak segíteniük kell a fejlődőket is a klímaváltozás elleni fellépésben" - tette hozzá. Kína a múlt héten azt is felvetette, hogy a fejlett államok nemzeti jövedelmük egy százalékával támogassák a szegény országok klímavédelmi erőfeszítéseit.

Az ENSZ klímavédelmi keretegyezményének kiotói jegyzőkönyve csak a fejlett országokat kötelezi az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Most folynak a tárgyalások arról a következő egyezményről, amely már a fejlődő országokra is kiterjesztené a kötelezettséget. Kína eddig nem volt hajlandó korlátozni a széndioxid-kibocsátását, azzal érvelve, hogy csak nem régóta számít az ország nagy levegőszennyezőnek, és az egy főre jutó széndioxid-kibocsátás még mindig viszonylag alacsony.

Szeptemberben azonban szakemberek megállapították, hogy Kína az Egyesült Államokat megelőzve már a világ legnagyobb széndioxi-kibocsátója lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minibusz robbant Oroszországban: 11 halott

Oroszország - Felrobbant egy minibusz a dél-oroszországi Vlagyikavkaz városban csütörtökön -… Tovább olvasom