Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

A francia elnök javaslata a benzinár csökkentésére

Franciaország - Nicolas Sarkozy azt javasolta kedden, hogy egyelőre függesszék fel az olajra kivetett úgynevezett európai "hozzáadottérték-adó"-t (VAT), ami bizonyos értelemben az EU-s ÁFÁ-nak felel meg."
Fel akarom tenni a kérdést európai partnereinknek, hogy nem kell-e ideigelenesen felfüggeszteni az olajra kivetett európai uniós forgalmi adót, ha a nyersolaj ára továbbra is emelkedik" - mondta a francia államfő az egyik francia rádiónak adott interjújában. Nicolas Sarkozy a francia halászoknak az üzemanyagok magas árai miatt három hete kezdett tiltakozásai miatt tette javaslatát.

A francia halászokhoz már csatlakoztak belga és spanyol társaik. (Az uniós VAT a Közösség által meghatározott kulcs nem adódik hozzá a nemzeti fogyasztási adókulcshoz. A tagállamok a befizetést havonta, az adott költségvetési évre megállapított összeg arányos részeként teljesítik - forrás: http://www.europeer.hu). A francia köztársasági elnök a rádióinterjúban úgy fogalmazott, hogy nem Franciaország az egyetlen hely, ahol az emberek megsínylik az egyre növekvő üzemanyagárak hatásait, ezért az Uniós vezetőknek együttes döntést kell hozniuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai földrengés: kivételes gyerekvállalási engedélyt adnak

Kína - Engedélyzték Kínában azoknak a pároknak, akik a pusztító földrengésben elvesztették egyetlen… Tovább olvasom