Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A főnök ellenőrizheti a beosztott levelezését Ausztráliában

A főnököket felhatalmaznák a beosztottak levelezésének ellenőrzésére Ausztráliában.
Az ausztrál kormány olyan törvénymódosítást fontolgat, amely alapján a magáncégek főnökei ellenőrizhetik beosztottaik elektronikus levelezését - jelentette be hétfőn Julia Gillard miniszterelnök-helyettes.

Az ausztrál kormány a terrorizmus elleni harcra hivatkozik. Az olyan, magánkézben lévő stratégiai intézmények biztonságát kívánja védeni egy kibertámadás ellen, mint amilyen a tőzsde, a villamoshálózat vagy a közlekedés. Az ötlet heves kritikát váltott ki a civil szervezetekben, amelyek aggódnak, hogy a speciális jogkört nem Ausztrália védelmére fogják felhasználni, hanem inkább a dolgozók magántitkai utáni leselkedésre és vállalati boszorkányüldözésre.

Az érvényes ausztráliai távközlési törvény szerint a vállalati alkalmazottak e-mailjeibe csak a titkos szolgálatok olvashatnak bele. A kormányzat érvelése szerint Ausztráliában az internethálózat elleni terrortámadás gazdaságilag sokkal súlyosabb kárt tudna okozni, mint egy robbantásos merénylet. Márpedig a hálózat 90 százaléka a kormányzati szférán kívül van. Robert McClelland ausztrál főállamügyész bejelentette, hogy a törvénytervezet beterjesztése előtt konzultálni fognak adatvédelmi szakemberekkel és a szakszervezetekkel. Az új törvényt a kormány 2009 közepén szeretné életbe léptetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermektragédia Lipcsében

Hétfőn tovább kutatnak Németországban a búvárok az után a fiú után, aki társaival még vasárnap… Tovább olvasom