Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A dunaszerdahelyi kórház lett a fiú gyámja

Szlovákia, Dunaszerdahely - Megfosztották önrendelkezési jogától és gyámság alá helyezték azt a fiút, aki, miután ismeretlenek kifosztották és megverték, télen több hetet a dunaszerdahelyi kórházban töltött - írja az Új Szó.

A fiú jelenleg a bazini elmegyógyintézetben várja, hogy megfelelő otthonba kerüljön. A dunaszerdahelyi járásbíróság a dunaszerdahelyi kórházat jelölte ki gyámnak.

©tefan Lackót decemberben szállították kórházba a gyorsmentők. Sem ruhája, sem iratai nem voltak, ezért az egészségügyi intézmény jogásza nyomozásba kezdett - olvasható az Új Szó honlapján. Mivel a róla való gondoskodást és az elhelyezését egyetlen hivatal sem vállalta, a kórházban tartották még a felgyógyulása után is. Ezt követően a bazini elmegyógyintézetbe került. Ugyancsak a kórház kezdeményezte a rendőrségen, hogy iratokat állítsanak ki számára, valamint a járásbíróságon, hogy önrendelkezési jogától megfosszák. A bíróság múlt héten döntött a fiú sorsáról, és egészen addig a kórház marad a gondviselője, amíg el nem helyezik valamelyik szociális otthonban. Kérvényezték számára a szociális segély folyósítását.

Azt még nem tudni, hová kerül, mert a járás szociális otthonaiban nincs hely. A nagymihályi (Michalovce) származású 19 éves ©tefan Lacko édesapja ismeretlen, édesanyját pedig elmegyógyintézetben kezelik. 18 éves korában a Szénási (Senica) gyermekotthon dolgozói munkát és szállást szereztek neki, de elkóborolt onnan, így került Dunaszerdahelyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra terítéken a román regisztrációs adó

Románia - A gépjármű-regisztrációs adó eltörléséért előterjesztett törvénytervezetet fogadott el… Tovább olvasom