Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A demokráciát tanulják a kínai lázadó faluban

Falubizottságot és új vezetőt választott a tüntetéseiről elhíresült dél-kínai lázadó falu, a Kuangtung tartománybeli Vukan lakossága.
Falubizottságot és új vezetőt választott a tüntetéseiről elhíresült dél-kínai "lázadó falu", a Kuangtung (Guangdong) tartománybeli Vukan (Wukan) lakossága - jelentette a kínai média szombaton este.

A falu új vezetője egy Lin Cu-lien (Lin Zulian) nevű tekintélyes helybeli lett, a helyi civil mozgalom vezető alakja, aki a település első demokratikus és tiszta választásán 81,45 százalékos aránnyal aratott elsöprő győzelmet.

Lin az eredmény ismeretében azt hangoztatta, hogy a falusiak akaratának megfelelően, a törvényességet betartva, a falubeliek jogait és érdekeit védelmezve fogja a települést vezetni, s egyben ügyelni fog arra, hogy a falu vagyonával tisztességesen és átlátható módon gazdálkodjanak. Vukanban tavaly ősszel az illegális földhasználat és az elharapózó korrupció, valamint a korábbi tisztátalan választások miatt sokáig tartó tüntetésekre került sor.

A rendőrséget a dühös lázadók nem engedték a területükre, a falu határában barikádokat emeltek. Később az váltotta ki a helyiek dühét, hogy a tüntetések fő szervezője rejtélyes körülmények között meghalt a rendőrségi fogdában.

A falu vezetését leváltották, az üggyel foglalkozó tartományi munkacsoport vizsgálata megállapította, hogy a falubeliek főbb követelései jogosak, a helyi vezetők pedig hibákat követtek el. Egyúttal semmissé nyilvánították a korábbi választások eredményét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algéria: gépkocsiba rejtett pokolgép robbant délen, sok sebesült

Huszonnégyen sebesültek meg szombaton, amikor gépkocsiba rejtett pokolgép robbant egy csendőrségi… Tovább olvasom