Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A Charlie Hebdo címlapján lesz a Mohamed karikatúra

A címoldalon a fehér turbánt viselő Mohamed próféta a "Je suis Charlie" feliratú táblát tart a kezében. A karikatúra felett "Minden megbocsátva" felirat látható.
A címlapon látható majd a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúra a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerdán megjelenő legújabb számában.

A hetilap címlapját hétfő késő este mutatta be internetes oldalán a Libération című francia újság, amely szerkesztőségében kaptak helyet a Charlie Hebdo munkatársai a múlt heti véres merénylet után.

A címoldalon a fehér turbánt viselő Mohamed próféta a "Je suis Charlie" (Én vagyok Charlie) feliratú táblát tart a kezében. Az iszlám vallásalapító szomorú képet vág, és egy könnycsepp csordul ki a szemén. A prófétát zöld alapon ábrázoló karikatúra felett "Minden megbocsátva" felirat látható.


A hetilap legújabb példánya szerdán jelenik meg hárommillió példányban, a korábban tervezett egymillió helyett. A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg. Mint a lap kiadója közölte hétfőn, hogy az első egymillió példányból származó bevétel teljes egészében a lapé lesz. A kiadvány nyolcoldalas lesz a megszokott 16 oldalassal szemben.

A Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követő terrorista merényletet a múlt hét szerdán követték el a szélsőséges iszlamista Kouachi-fivérek. A vérengzést követően, múlt pénteken a 26 éves Amedy Coulibaly több túszt ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. Ez utóbbi túszdrámának négy ártatlan halálos áldozata volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elveszett gép: kiemelték a tengerből a másik fekete dobozt is

A berendezések vizsgálata két hétig is eltarthat, de az előzetes eredmények akár két napon belül… Tovább olvasom